Головна Новини Суспільство події Стало відомо як зміниться демографічна ситуація в Україні за 30 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо як зміниться демографічна ситуація в Україні за 30 років

Близько 1/3 українців помирає у віці до 65 років

29 січня 2022, 08:50
Поділіться публікацією:

За тридцять років кількість українців, які мешкають на території своєї держави, може скоротитися до 35 мільйонів. Як повідомляє parlament.ua, про це вказано в аналітичній довідці "Демографічні процеси" (ООН, від листопада 2021 року).

Стало відомо як зміниться демографічна ситуація в Україні за 30 років

Населення України - фото із відкритих джерел

Як стверджують фахівці основними причинами скорочення населення є низька народжуваність, висока смертність та постійна еміграція. В організації зауважують, що мати бажану кількість дітей українцям заважають недостатній рівень добробуту та відсутність у жінок можливостей поєднувати кар’єру й догляд за дітьми.

Головною причиною одного з найвищих рівнів смертності в Європі, особливо серед чоловіків, в Україні експерти ООН називають поширеність поведінки з високим ступенем ризику та неінфекційні хвороби.

Як зазначається у довідці, близько третини українців помирає у віці до 65 років.

Також в Організації Об’єднаних націй зауважують, що населення України — одне з тих, які найшвидше старіють в Європі, що є прямим наслідком зниження рівня народжуваності.

Отже, нагадаємо, що за прогнозами ООН, витрати в Україні, пов’язані з потребами літніх людей, становитимуть 25 відсотків ВВП до 2050 року.

Також, за даними Державної служби статистики, чисельність населення України станом на жовтень 2021 року становила 41,3 мільйона осіб.

Нагадаємо, у квітні 2021 року Міжнародний валютний фонд дав прогноз чисельності населення України до 2026 року. За шість років населення скоротиться майже на 1 млн осіб.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" про те, що наринку праці надлишок журналістів, юристів та менеджерів. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

АннА

14 лютого 2022, 19:12

Фашистский режим давит людей, они вынуждены покидать свои дома. Фашистские мрази стреляют и улыбаются - это садисты, уроды, нелюди. Надо освобождать Украину от них. А также Эстонию, Латвию и Литву, Британию, Румынию, Польшу. Миру нужен мир а не фашистские гниды унижающие человеческое достоинство, уничтожающие всё человеческое, издевающиеся над человеческими ценностями - над семьёй, над нормальными человеческими отношениями, над сочувствием, над человеческой солидарностью и и желанием помочь. Фашистских мразей надо бить повсеместно, другого пути нет. Бить так чтобы духу этого сатанинского не осталось!


Новини