Головна Новини Суспільство робота і кар'єра На ринку праці надлишок журналістів, юристів та менеджерів
commentss НОВИНИ Всі новини

На ринку праці надлишок журналістів, юристів та менеджерів

В результаті спостерігається надлишок топменеджерів та керівників середньої ланки, юристів, діловодів та журналістів

29 січня 2022, 01:30
Поділіться публікацією:

Враховуючи звіт Національного банку, слід, що на ринку праці спостерігається надлишок пропозиції менеджерів та керівників середньої ланки, юристів, діловодів та журналістів. Про це повідомляється в Інфляційному звіті Національного банку України за січень 2022 року. У заяві зазначено, що усунення кривої Беверіджа внаслідок зростання кількості вакансій за майже незмінного рівня безробіття у 2021 році свідчить про значні складнощі із заповненням наявних вакансій через невідповідність професій або кваліфікацію.

На ринку праці надлишок журналістів, юристів та менеджерів

Робота (фото з відкритих джерел)

В результаті спостерігається надлишок топменеджерів та керівників середньої ланки, юристів, діловодів та журналістів. Водночас зберігається нестача працівників робітничих професій, ІТ, сільського господарства, зокрема, через значний попит на ці професії за кордоном. Проте НБУ прогнозує, що подальше зростання економіки та покращення ділових очікувань підприємств стимулюватиме збільшення попиту на робочу силу. Наприклад, цього року більшістю підприємств заплановано розширення штатів працівників.

Завдяки цьому рівень безробіття у 2022 році має знизитися до 9.1%, а потім поступово наблизиться до нейтрального рівня 8.5%. Втім, через посилення диспропорцій на ринку праці це триватиме довше, ніж очікувалося.

Нагадаємо, у січні 2022 року набув чинності закон, згідно з яким підприємці мають користуватися РРО (касовими апаратами). Податкова служба пояснила, чи всі ФОП повинні використовувати касові апарати і коли можна обійтися без них. Якщо з підприємцем розраховуються зазвичай лише безготівковими та якщо гроші надходять не на платіжну картку ФОП, а на рахунок у банку, то можна не використовувати касові апарати. Про це повідомили у Державній податковій службі. Служба навіть опублікувала відеоролик, у якому йдеться про підприємця, який здійснює торгівлю в Інтернеті.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини