Головна Новини Суспільство події Стало відомо, як українці старше 40 років шукають роботу
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як українці старше 40 років шукають роботу

Вікову дискримінацію називають "ейджизмом". І скаржаться на це не тільки українці

15 квітня 2021, 01:37
Поділіться публікацією:

Офіційної статистики немає, скільки українців страждають через вікову дискримінацію під час  пошуку роботи. Але фахівці кажуть, що  на проблеми з працевлаштуванням деякі починають скаржитися вже навіть після 35 років. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Стало відомо, як українці старше 40 років шукають роботу

Працевлаштування в Україні (фото з відкритих джерел)

Людмилі Новицький 49 років. І вона шукає роботу

"Можу бути помічником бухгалтера, кадровиком і діловодом", — говорить Людмила Новицька.

Дохід втратила минулого року через карантин. Нещодавно ходила на співбесіду на посаду помічниці бухгалтера, але їй вказали на двері.

"Ви нам не підходите за віком, бо ми шукали до 40 років. Пенсійний вік піднімають, а на роботу не хочуть брати", — додає Людмила.

Вікову дискримінацію називають "ейджизмом". І скаржаться на це не тільки українці. Експерт ринку праці Тетяна Пашкіна каже, що роботодавці охочіше мають справу з людьми у віці від 25 до 35 років.

"Є упередження, що чим ближче до 40, тим більше вже проявляється якась втома", — говорить Тетяна Пашкіна.

Нагадаємо, що українські фрілансери незабаром можуть опинитися примусово записаними в офіційний штат компанії. Такі наслідки матиме урядовий законопроект № 5054 про нові критерії трудових відносин, якщо його ухвалить Верховна Рада. Експерти оцінили для видання "Коментарі" подібні ініціативи влади.
Економічний експерт, координатор громадської ініціативи "Рух бізнесу України" Андрій гарнати підкреслює, що  під егідою детінізації ринку праці уряд замість заохочення створення нових робочих місць намагається діяти неінтелектуальних каральним методом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://tsn.ua/ru
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Я

15 квітня 2021, 07:27

Сташинский, так и есть!

Сташинский

15 квітня 2021, 06:26

Просто убитая экономика Украины не дает рабочих мест. Вот работодатели и выеживаются, выбирают из толпы жаждущих заработать на хлеб насущный. И платят так, чтобы только на хлеб и хватало. А зачем это быдло кормить, которое само идет на убой и не рыпается?


Новини