Головна Новини Суспільство події Стало відомо, як будуть працювати церкви на Великдень в умовах карантину
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як будуть працювати церкви на Великдень в умовах карантину

Всі охочі можуть перебувати у церкві, дотримуючись правил

25 квітня 2021, 12:01
Поділіться публікацією:

Роботу церков на Великдень в Україні обмежувати не будуть, однак парафіянам необхідно буде дотримуватися карантинних правил. Зокрема, носити медичні маски або респіратори, дотримуватися соціальної дистанції. Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" розповів предстоятель Православної церкви України Епіфаній, пише видання "РБК-Україна".

Стало відомо, як будуть працювати церкви на Великдень в умовах карантину

Стало відомо, як будуть працювати церкви на Великдень в умовах карантину - фото з відкритих джерел

За його словами, цього року, аналогічно з попереднім, будуть освячувати паски відразу на хлібокомбінатах, на заводах або ж у магазинах.

Він зазначив, що всі охочі зможуть перебувати у церкві, дотримуючись відповідних правил карантину.

"Храми будуть відкриті. І на вулиці ... не буде таких жорстких обмежень. Богослужіння будуть відбуватися. Нині ми бачимо, що центральна влада передала фактично повноваження на місця. І кожна громада на місці, а це обласний центр або ОТГ, приймають рішення залежно від того, в якій зоні вони знаходяться", — сказав Єпіфаній.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що будь-які масштабні святкування в період коронавірусної пандемії зазнали значних змін. І все ж багато українців із нетерпінням чекають приходу світлого Воскресіння Христового.

За словами очільника Міністерства охорони здоров'я Максима Степанова, парафіянам краще утриматися від відвідування церков і храмів. Чиновник підкреслив, що здоров'я українців залежить виключно від їхньої ж відповідальності.

Максим Степанов говорить, що розуміє бажання сходити на святкове богослужіння, однак у період складної епідеміологічної ситуації цього робити все ж не варто.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини