Головна Новини Суспільство події Стало відомо у скільки разів Україна збільшить виробництво зброї у 2024 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо у скільки разів Україна збільшить виробництво зброї у 2024 році

За інформацією Дениса Шмигаля, потужності оборонно-промислового комплексу України цього року зростуть у 6 разів

3 січня 2024, 13:52
Поділіться публікацією:

Виробничі потужності українського оборонно-промислового комплексу України у 2024 році планується збільшити у шість разів. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час засідання уряду зробив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Стало відомо у скільки разів Україна збільшить виробництво зброї у 2024 році

Зброя для України. Фото: з відкритих джерел

"Виробничі потужності українського ОПК оборонно-промислового комплексу в 2023 році зросли втричі. Амбітна мета на поточний рік — зростання у шість разів", — заявив глава уряду.

Як зазначив прем'єр, у 2023 році залучено 42,6 млрд. доларів зовнішнього фінансування, з них 27% — це грантові кошти. "Потреби цього року — понад 37 млрд доларів. Розраховуємо на допомогу партнерів", — додав він.

За його словами, Україна підвищує власні бюджетні надходження, насамперед митні та податкові. Понад 1,1 трлн грн податків, зборів та інших платежів надійшло до загального фонду держбюджету минулого року.

"Всі ці кошти ми спрямовуємо на безпеку та оборону. Понад 750 млрд грн цього року плануємо витратити на виплати військовослужбовцям. Понад 265 млрд грн — на закупівлю, виробництво та ремонт озброєнь", — сказав Денис Шмигаль.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи може ракетний терор з боку РФ прискорити допомогу Україні: про що говорить реакція союзників.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент України Володимир Зеленський дав чергове інтерв'ю виданню The Economist. Серед іншого, наголосив на необхідності мобілізації, причому не лише в Україні (і не лише в ракурсі поповнення ЗСУ), а й у світі – для загальної відсічі російської агресії. Він також назвав Путіна "твариною", яка відчуває слабкість і страх. Виходячи з цього, підкреслив Зеленський, ЄС і НАТО не повинні проявляти цю слабкість, якщо вони не хочуть бути з'їденими. Як оцінюєте зроблені українським президентом заяви? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/uriad24/5707
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини