Головна Новини Суспільство події Стало відомо, скільки території Луганської області контролюють ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки території Луганської області контролюють ЗСУ

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай орієнтовно сказав, скільки відсотків території Луганської області зараз контролює Україна

15 травня 2022, 22:45
Поділіться публікацією:

У Луганській області наразі найкритичніша ситуація, оскільки росіяни зосередили там свої основні зусилля та намагаються закріпитися на нових позиціях. Але ЗСУ мужньо продовжують тримати оборону. Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай на своєму Telegram-каналі розповів, скільки відсотків території орієнтовно зараз під контролем України.

Стало відомо, скільки території Луганської області контролюють ЗСУ

Скільки території Луганської області контролюють ЗСУ (фото з відкритих джерел)

За його словами, зараз "найгарячішою" точкою є Сєвєродонецьк, там тривають запеклі бої. Прориви там можуть дозволити російським окупантам взяти область у кільце.

Проте, голова Луганської обласної військової адміністрації наголосив, що ЗСУ мають потужну оборону і Сєвєродонецьк надійно захищений та вистоє, і навіть велике скупчення ворожої техніки не зможе його завоювати.

Гайдай зазначив, що на сьогодні під контролем українських військових перебуває близько 10% території Луганської області. Наші захисники продовжують утримувати контроль над околицею Рубіжного; Лисичанська; Сєвєродонецька разом із селами та містечками громад; Гірської громади; території вздовж дороги Лисичанськ-Бахмут до кордону із Донецькою областю.

Нагадаємо, що в Луганській області в районі Білогорівки та Рубіжного йдуть запеклі бої. Українські захисники намагаються не допустити окупантів взяти під контроль трасу на Бахмут (дорога життя).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що російські окупанти продовжують знущатися з мирних жителів, які проживають у Луганській області. Так вони почали блокувати соціальні мережі, викрадають місцевих жителів і заради розваги б'ють, катують.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/s/luhanskaVTSA
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини