Головна Новини Суспільство події Ворог за крок від того, щоб повністю перекрити сполучення з Луганською областю: де йдуть бої
commentss НОВИНИ Всі новини

Ворог за крок від того, щоб повністю перекрити сполучення з Луганською областю: де йдуть бої

Противнику вдалося перекинути через річку мобільні понтонні переправи, розповів голова Луганської обласної військової адміністрації

9 травня 2022, 12:00 comments2204
Поділіться публікацією:

У Луганській області в районі Білогорівки та Рубіжного йдуть запеклі бої. Українські захисники намагаються не дати окупантам взяти під контроль трасу на Бахмут ("дорога життя"). Як передає видання "Коментарі", про це розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Ворог за крок від того, щоб повністю перекрити сполучення з Луганською областю: де йдуть бої

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Глава Луганщини зазначив, у районі Рубіжного та в районі Білогорівки у цей час точаться серйозні бої. Фактично, ворог намагається наступати по обидва боки від траси, яка веде на Бахмут. Крім того, ця траса єдиний на сьогодні шлях оперативно вивозити людей із Луганської області на безпечнішу територію України. Також, якщо ворогові вдасться взяти під контроль цю трасу, йому відкривається пряма дорога в Сєвєродонецьк і Лисичанськ. Для України у такому разі стане неможливим не лише оперативно евакуювати людей, а й доставляти гуманітарні вантажі.

Сергій Гайдай зазначив, що окупантам вдалося спорудити понтонні переправи через річку. Спочатку все йшло за планом, якусь техніку ворог перекинув, але потім переправа застопорилася, танки почали перевертатися.

Губернатор Луганської області прогнозує, що якщо противнику вдасться вирішити питання з переправою і більше не буде жодної затримки з перекидкою техніки та живої сили, то росія далі розвиватиме свій наступ і незабаром війська агресора наблизять впритул до траси.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Володимир Путін знову спробував пояснити, чому розпочав війну проти України, а також заявив, що російські війська воюють в Україні на "своєї землі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини