Головна Новини Суспільство події Стало відомо, що може Моді запропонувати Зеленському під час візиту в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, що може Моді запропонувати Зеленському під час візиту в Україну

Моді може пропонувати свої послуги, як посередника на мирних переговорах

29 липня 2024, 13:52 comments1354
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді може відвідати Київ 23 серпня. Під час візиту він, ймовірно, пропонуватиме свої посередницькі послуги в переговорах між Києвом та Москвою або пропонуватиме Індію як майданчик для проведення другого Глобального саміту миру, відзначила в ефірі Freedom докторка філософії з політології, головна консультантка Національного інституту стратегічних досліджень Аліна Гриценко.

Стало відомо, що може Моді запропонувати Зеленському під час візиту в Україну

Зеленський і Моді

При цьому політолог відзначила, що не чекає багато від цього візиту. На її думку, Індія, найімовірніше, не поспішатиме з пропозиціями. Однак, на її думку, варто відзначити два важливі моменти: візит очікується напередодні Дня Незалежності України, що є досить гарним дипломатичним жестом з боку Моді. Ймовірно, припустила Гриценко, Індія пропонуватиме свої послуги як посередника та медіатора. Можливо, також йтиметься про проведення двосторонніх переговорів на території Індії.

Вона вважає, що Індія є кращим варіантом для посередництва у врегулюванні війни або переговорів, ніж Китай.

“Бо авторитет Індії не такий токсичний, особливо серед країн глобального Півдня. А перший Саміт миру в Швейцарії показав, що репрезентація країн саме цього регіону — Латинської Америки, Африки, Азії — дуже значна, і нам насправді бракує політичної підтримки. Тому якщо, наприклад, другий Саміт миру проводитиметься в Індії, то тут ми можемо очікувати значно більшого рівня представництва з боку країн глобального Півдня. Плюс Індія буде більш комфортною країною для, наприклад, Російської Федерації, для делегації з боку Росії, якщо її буде запрошено”, — коментує Гриценко.

Вона також зазначила, що для проведення Глобального саміту миру чи двосторонніх переговорів є й кращі країни, наприклад, Саудівська Аравія, але "Індія теж непоганий варіант, враховуючи їхнє бажання балансувати".

При цьому Гриценко підкреслила, що Індія дуже прагматична у своїй політиці, яка завжди раціонально переслідує власні національні інтереси. На її думку, спроба виступити посередником у врегулюванні російсько-української війни, як і у випадку з Китаєм, спрямована на зміцнення власного іміджу.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чому Моді їде в Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини