Головна Новини Суспільство події Стало відомо про відповідь Вірменії на пропозицію Азербайджану щодо мирного договору
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо про відповідь Вірменії на пропозицію Азербайджану щодо мирного договору

Є згода на проведення зустрічі комісій з делімітації кордонів

9 січня 2024, 09:50
Поділіться публікацією:

Офіційний Єреван відповів на пропозиції Азербайджану щодо мирного договору. У Вірменії заявили про позитивну динаміку у цьому процесі. Як передає портал "Коментарі", про це заявив секретар Ради безпеки Вірменії Вірмен Григорян, якого цитує News.am.

Стало відомо про відповідь Вірменії на пропозицію Азербайджану щодо мирного договору

Вірменія та Азербайджан. Фото: із відкритих джерел

Зокрема, за його словами, є згода на проведення зустрічі комісій із делімітації кордонів.

"Зараз ми чекаємо на відповідь Азербайджану. Ми також оцінюємо динаміку як позитивну, проте є питання, з яких ми дійшли згоди під час усних переговорів, але побачили регрес у тексті за мирною угодою. Очікуємо, що мирний договір буде приведений у остаточний вигляд як якомога швидше. Те, що є на столі переговорів і що пропонує Вірменія, створюють гарантії безпеки для Вірменії", – зазначив Григорян.

Раніше помічник президента Азербайджану з питань зовнішньої політики Хікмет Гаджієв заявив про "значний прогрес" у роботі над текстом мирного договору з Вірменією.

Варто нагадати, 7 грудня лідери Азербайджану та Вірменії підписали спільну заяву, в якій оголосили подальші кроки щодо нормалізації відносин та встановлення миру, зокрема обмін полонених та продовження переговорів щодо мирної угоди.

При цьому, незважаючи на те, що сторони періодично обмінюються ввічливими дипломатичними заявами, у Вірменії не зовсім вірять у настання невдовзі миру між двома країнами. Так, кілька місяців тому прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що дії Азербайджану схожі на підготовку до нової війни. За його словами, деякі кроки Баку створюють враження про підготовку до нових бойових дій проти Вірменії. Так, в Азербайджані Республіку Вірменія на офіційному рівні почали називати "Західним Азербайджаном".

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Вірменії розповіли, чи вдалося погодити з Азербайджаном мирний договір.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини