Головна Новини Суспільство події Стало відомо про те, коли ПЦУ перейде на святкування Різдва за новим стилем і чи буде переходити УПЦ
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо про те, коли ПЦУ перейде на святкування Різдва за новим стилем і чи буде переходити УПЦ

Висловилися представники обох церков

24 грудня 2020, 16:30
Поділіться публікацією:

У Православній церкві України вже через 10 років планують перейти на святкування Різдва Христового 25 грудня, а в Українській православній церкві вирішили не морочитися цим питанням.

Стало відомо про те, коли ПЦУ перейде на святкування Різдва за новим стилем і чи буде переходити УПЦ

Глава ПЦУ Єпіфаній всіляко підтримує ідею святкування Різдва за новим календарем і, за його словами, в майбутньому церква обов'язково перейде на новий стиль. Але при цьому він зауважив, що головну роль в цьому повинна зіграти готовність українців.

Своєю чергою Українська православна церква поки не розглядає зміну дати святкування Різдва. Як заявив прес-секретар УПЦ протоієрей Микола Данилевич, немає канонічної проблеми відзначати Різдво 25 грудня чи 7 січня, але існують традиції, усталені століттями, а це означає, що ні самі священники, ні парафіяни не готові до радикальних змін.

Данилевич наголосив, що таке рішення має прийматися, виключно беручи до уваги думку парафіянин. А серед конфесії УПЦ поки це питання не вставав, тому нема потреби переходити на новий стиль.


Раніше "Коментарі" писали про те, що в Православній церкві України підтвердили, що деяким священнослужителям не подобається справжній стан церкви, яке їй надав Вселенський патріархат.

Крім того, порталу стало відомо про те, що колишній Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заявив, що Константинопольський патріархат спочатку шукав вигоди при даруванні томосу Україні. Платою за нього стали закордонні парафії Української православної церкви Київського Патріархату, які згідно з умовами автокефалії перейшли під керівництво Стамбула.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Тарас

27 грудня 2020, 15:33

Взагалі давнє українське православне Різдво та Колядний цикл, як свята шанування Творця, не мають стосунку до подій двох тисячолітньої давнини. Про це у статті "Українське Різдво не має ніякого стосунку до юліанського чи григоріанського календарів!" - https://site.ua/svyatoyar.ros/32828-ukrayinske-rizdvo-ne-mae-niyakogo-stosunku-do-yulianskogo-chi-grigorianskogo-kalendariv/ Бо існують два Різдва: одне молоде (Христове), а інше давнє (Колядне) - слов'янське і українське, яке має десятки тисяч років і дароване людям Небом задовго до появи календарів юліанського та григоріанського. То що відбувається? Просто йде намагання понищити нашу прадавню українську едентичність, давню православну основу! Невже церква цього не бачить?


Новини