Головна Новини Суспільство події Стало відомо, на скільки змінилися чисельність українців за поточний рік - цифри не радують
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, на скільки змінилися чисельність українців за поточний рік - цифри не радують

Статистику опублікував Держстат сьогодні, 18 грудня

18 грудня 2020, 23:10
Поділіться публікацією:

За десять місяців року, що минає кількість українців зменшилася на 231,6 тис. осіб, що становить трохи більше пів-відсотка від загального населення країни й на цей момент становить 41 670,8 тис. осіб.

Стало відомо, на скільки змінилися чисельність українців за поточний рік - цифри не радують

На жаль, статистика показує, що чисельність смертей в Україні народжуваність практично у два рази. Так, відомо, що на 100 померлих припадає 51 живонароджений.

З січня по жовтень в країні з'явилося 247,3 тис. Маленьких українців, померло майже у два рази більше — 485,7 тис. Осіб, в це число входить і чисельність дитячої смерті — 1,6 тис. дітей померло у віці до одного року.

Крім того, з України виїхало майже 7 тисяч осіб.

Стало відомо, на скільки змінилися чисельність українців за поточний рік - цифри не радують - фото 2

Раніше "Коментарі" писали про те, що 9 грудня на черговому засіданні Уряду України було прийнято розпорядження "Про проведення у 2023 році Всеукраїнського перепису населення". Про це повідомляє міністр Кабміну Олег Немчінов. За його словами, черговий всеукраїнський перепис населення повинен надати об'єктивну інформацію щодо кількісного і якісного складу населення України в цілому і на всіх рівнях її адміністративно-територіального устрою. Перепис має важливе економічне і суспільно-політичне значення і вимагає ретельної підготовки. Згідно з попереднім розпорядженням Кабміну від 9 квітня 2008 року № 581-р перепис повинна була пройти у 2020 році. Але сьогодні реалізація передбачених підготовчих заходів, в умовах карантину та реальні можливості фінансового забезпечення у відповідному бюджетному періоді, стає неможливою.

Крім того, порталу стало відомо про те, що "Коментарі" дізналися в експертів, які важливі моменти потрібно врахувати — і які несподівані результати можемо отримати.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://www.ukrstat.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини