Головна Новини Суспільство події Стало відомо, кого в Україні першими вакцинують від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, кого в Україні першими вакцинують від коронавірусу

У Держпродслужбі назвали місто, в якому вперше почнуть робити щеплення від COVID-19

20 серпня 2020, 14:08 comments1432
Поділіться публікацією:

Кияни стануть першими в Україні, кого почнуть вакцинувати від коронавірусу. Про це в ефірі Obozrevatel TV заявив начальник Головного управління Держпродслужби столиці Олег Рубан.

Стало відомо, кого в Україні першими вакцинують від коронавірусу

За словами доктора, саме столиця з великою кількістю людей з груп ризику і міграцією населення однією з перших в Україні зайшла в епідемію і, ймовірно, останньою з неї вийде. Чиновник каже, що в Києві масово тестують всіх людей з ознаками гострих респіраторних вірусних інфекцій, і у 10-15% з них підтверджується коронавірус.

За словами Рубана, ситуація буде погіршуватися, і пік захворюваності припаде на жовтень-листопад.

"З огляду на наукову мережу, Київ буде першим застосовувати препарати та вакцини від коронавірусу. Що стосується київської міської влади, то при офіційній реєстрації вакцини того ж дня відбудеться закупівля препарату для населення міста", — говорить чиновник.

Нагадаємо, коронавірус вдарив по Україні з новою силою. За добу в МОЗ зафіксували одразу два рекорди. Вперше з початку спалаху кількість нових хворих за день перевалила за 2 тисячі. Про це говориться на сайті Міністерства охорони здоров'я. По всіх регіонах в сумі додалося 2134 пацієнтів з коронавірусом. Загальна кількість інфікованих стрімко наближається до ста тисяч. Зараз вона досягає 98 537 осіб. Якщо COVID-19 буде і далі поширюватися такими ж темпами, то позначку в 100 тисяч Україна подолає вже завтра.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини