Головна Новини Суспільство події Стало відомо, хто поширив фейк про аварію на Південноукраїнській АЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, хто поширив фейк про аварію на Південноукраїнській АЕС

Офіційно: радіаційний стан на Південноукраїнській АЕС в межах норми

19 липня 2024, 14:22
Поділіться публікацією:

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки спростував інформацію про аварію на Південноукраїнській АЕС, яку активно поширював у соцмережах блогер Харченко. За даними Енергоатому, всі атомні електростанції України, включаючи Південноукраїнську, працюють у штатному режимі, а радіаційний фон знаходиться в межах норми.

Стало відомо, хто поширив фейк про аварію на Південноукраїнській АЕС

Фейк про аварію на Південноукраїнській АЕС

Фейкова інформація про аварії на Південноукраїнській АЕС спочатку з'явилася в російських ЗМІ, а потім була підхоплена Харченком та поширена в українському інформаційному просторі. Зокрема, блогер стверджував про вихід з ладу силових трансформаторів та відключення енергоблоків, що не відповідає дійсності.                               

Центр стратегічних комунікацій наголошує, що персонал Південноукраїнської АЕС забезпечує надійну експлуатацію об'єктів, а всі силові трансформатори станції цілі та функціонують без порушень.

Стало відомо, хто поширив фейк про аварію на Південноукраїнській АЕС - фото 2

Це не перший випадок, коли Харченко поширює неправдиву інформацію. Раніше він стверджував, що Україна не зможе пройти опалювальний сезон 2023-2024 років без обмежень електропостачання.                                        

Читайте також на порталі “Коментарі” — Українські атомні електростанції (АЕС), що забезпечують значну частину енергетичних потреб країни, продовжують працювати в умовах воєнного часу.  15 енергоблоків на чотирьох АЕС функціонують, але чи достатньо цього для забезпечення потреб країни. Журналісти “Коментарів” звернулися до АТ НАЕК Енергоатом, щоб дізнатися обсяги електроенергії, виробленої кожною із цих АЕС.                         



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини