Головна Новини Суспільство події Стало відомо, хто очолив Державне бюро розслідувань
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, хто очолив Державне бюро розслідувань

Президент призначив нового керівника Державного бюро розслідувань

1 січня 2022, 12:30
Поділіться публікацією:

Відповідно до указу президента України від 31 грудня №691/2021, призначили директором Державного бюро розслідувань Олексія Сухачова. Термін його повноважень — п'ять років. Про це відомо із сайту пресслужби Офісу президента.

Стало відомо, хто очолив Державне бюро розслідувань

Олексій Сухачов, фото ДБР

Раніше Сухачов був виконувачем обов’язків директора. Про нового директора відомо, що він має вищу юридичну освіту, ступінь доктора юридичних наук та звання заслуженого юриста України. Очільник Державного бюро розслідувань закінчив Національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого.

Про кар'єру Сухачова відомо, що раніше він працював слідчим, потім обіймав посаду заступника начальника Головного управління Центрального управління Служби безпеки України.

З 2017 року він перебував два роки на посаді заступника начальника Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності в Офісі Генерального прокурора. Паралельно посадовець служив у зовнішній розвідці України.

У 2019 році Сухачов був звільнений із посади заступника, бо не пройшов атестацію. Однак Окружний адміністративний суд виніс рішення про поновлення його на посаді заступника. Про це відомо з судового реєстру. Також у рішенні суду йдеться, що з Офісу Генерального прокурора на користь позивача має бути стягнено суму середнього заробітку за час вимушеного прогулу в розмірі 1  151  591,49 грн.

З серпня 2020 року Сухачов став заступником директора Державного бюро розслідувань, оскільки переміг у відкритому конкурсі на посаду.

Як повідомляв портал "Коментарі", посли G7 відреагували на відхилення комісією кандидатури на посаду керівника САП.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини