Головна Новини Суспільство події Стало відомо, хто допоміг Україні потопити «Москву»
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, хто допоміг Україні потопити «Москву»

Українці самостійно ухвалили рішення про удар по "Москві"

6 травня 2022, 07:20 comments1962
Поділіться публікацією:

США передали ЗСУ розвіддані, які допомогли вразити російський крейсер "Москва" — флагман Чорноморського флоту РФ. Як передає портал "Коментарі", про це заявили одразу кілька високопосадовців в інтерв'ю рейтинговому виданню "NYT".

Стало відомо, хто допоміг Україні потопити «Москву»

Крейсер Москва. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що після того, як стало відомо про знищення крейсера "Москва" і почалося активне обговорення того, як Україні вдалося вразити флагман Чорноморського флоту РФ, офіційний Вашингтон вирішив не робити жодних заяв, витримав паузу, просто спостерігаючи за ситуацією. Але останніми днями чиновники з адміністрації Джо Байдена, все ж таки, дали зрозуміти, що за кілька годин до того, як стався удар по "Москві", вони контактували з українськими військовими і надали їм точні розвіддані. При цьому американські чиновники своєю заявою вкотре підтвердили, що крейсер "Москва" був підбитий і потоплений саме українськими ракетами "Нептун".

У США зазначили, що українців цікавили дані про корабель, який проходив на південь від Одеси. Розвідка США надала запитані дані, але рішення провести удар по "Москві" було ухвалено виключно Києвом. Про рішення завдати удару по "Москві" Білий дім ніхто не повідомляв і консультації з цього приводу не проводив. Про удар і знищення російського крейсера стало відомо вже після того, як ЗСУ завдали прицільного удару.

Читайте також на порталі "Коментарі" — загальна мобілізація в Росії та оголошення війни Україні : експерти розповіли в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню, чому для президента РФ Путіна це закінчиться величезною катастрофою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини