Головна Новини Суспільство події Стало відомо, де українцям можна буде плавати цього сезону
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, де українцям можна буде плавати цього сезону

В рамках підготовки до літнього сезону в Україні облаштували 340 місць, безпечних для відпочинку, 185 з яких – мають пляжі

26 травня 2023, 10:20
Поділіться публікацією:

Про це в Телеефірі розповів речник Держслужби з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий, пишуть "Коментарі".

Стало відомо, де українцям можна буде плавати цього сезону

У декількох регіонах України не відкриватимуть пляжний сезон. Фото з відкритих джерел

"ДСНС рекомендує місця масового відпочинку, які чітко визначені місцевими органами виконавчої влади. Вони будуть облаштовані згідно до правил безпеки життя людей", — зауважив керівник ДСНС.

За словами речника Держслужби з надзвичайних ситуацій, на території нашої держави підготували близько 340 спеціальних місць для відпочинку, частина з яких – із пляжами. Водночас, є регіони, де цьогоріч офіційно не відкриватимуть купальний сезон.

"Є розпорядження у Запорізькій області, Миколаївській, Одеській, Херсонській областях та у Києві, що в цьому році офіційно купальний сезон не розпочинатимуть. А також, це стосується окремих деокупованих районів, які піддаються обстрілам і є загроза потрапити на вибухонебезпечні предмети", — пояснив Хорунжий.

Якщо говорити про пікніки у лісі та прогулянки, відпочинок у таких місцях недоступний на територіях, що були під окупацією й там, де проходить лінія бойових дій. Загалом же, 26-27 травня, за інформацією Гідрометцентру, оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки у більшості областей України.

"Я б не рекомендував українцям зараз відвідувати ліси і особливо користуватися вогнем. За це передбачене адміністративне покарання до 4000 гривень", — підсумував він.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, - Пляжі в Одесі: місцева влада розповіла про плани на поточне літо Попри війну, в Одесі все ж планують відкрити доступ до декількох пляжних локацій, поблизу моря. Однак, це трапиться після їх ретельної перевірки.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, — У МВС розповіли чи буде доступна зброя українцям після війни Українці зможуть мати зброю після закінчення війни, однак перед цим, їм необхідно буде — пройти відповідну підготовку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини