Головна Новини Суспільство події Стало відомо, чому вимикають електрику вночі
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому вимикають електрику вночі

Вдень Україна може генерувати та купувати електрики більше ніж вночі.

23 травня 2024, 13:44
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Попри те, що вночі споживання електроенергії значно менше, в Україні тривають відключення світла не лише в день, але й у нічний час. Генеральний директор енергопостачальної компанії "YASNO" Сергій Коваленко пояснив причину з відключеннями світла вночі.

Стало відомо, чому вимикають електрику вночі

Чому вимикають електроенергію вночі. Фото з відкритих джерел

Сергій Коваленко розповів, що вдень Україна отримує більше генерації електроенергії, ніж вночі, тому змушена вдаватись до нічних відключень світла.

"Вдень працює імпорт та аварійна допомога. Вночі здебільшого аварійки немає, імпортуються незначні обсяги", — пояснив Коваленко.

Ще одним фактором, який впливає на нічні відключення генеральний директор "YASNO" назвав, генерацію енергії сонячними станціями, яка можлива лише вдень.

"Вдень дуже активно працюють сонячні електростанції. Вони виробляють значні обсяги електроенергії та дають можливість ГАЕС набрати воду, щоб виробляти електроенергію ввечері", — сказав Коваленко.

За його словами, саме через те, що не було достатньо сонця, довелось перенести графіки стабілізаційних відключень та вимикати світло цілий день для економії електроенергії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, скільки ще років українці будуть змушені жити з етапами з відключенням світла. Які справжні причини дефіциту енергії в енергосистемі України.

Також "Коментарі" писали про заяви політичного експерта, який вказав, що навколо відключень електроенергії в Україні відбувається щось дивне. За його словами в Україні залишається базова генерація електроенергії від атомних станцій, проте була зруйнована маневрова інфраструктура.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

23 травня 2024, 13:10

Ще одним фактором є те, що споживачі не можуть користуватись нічним тарифом і вимушені добирати за денним тарифом.


Новини