Головна Новини Суспільство події Стало відомо, чому в Україні підвищують тарифи на електроенергію
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому в Україні підвищують тарифи на електроенергію

Головною причиною подорожчання світла є повномасштабна війна, яку розпочала Росія

3 червня 2023, 22:35
Поділіться публікацією:

Таку заяву в Телеефірі зробив заступник міністра енергетики України Фарід Сафаров, пишуть "Коментарі".

Стало відомо, чому в Україні підвищують тарифи на електроенергію

Фарід Сафаров. Фото з відкритих джерел

"Починаючи з 10 жовтня 2022 року розпочались масовані обстріли енергетичної інфраструктури України. По об'єктах енергоінфраструктури було запущено понад тисячу ракет і дронів, з яких, нажаль, 270 все ж таки влучили й призвели до великих руйнацій, які потрібно вирішити до початку наступного осінньо-зимового періоду. Аби українці не мали обмежень по отриманню й споживанню електроенергії та тепла", — сказав Сафаров

Він також додав, що рішення, про зростання тарифів прийняли не для того, аби збагатити фінансові показники українських енергетичних компаній.

"Це все необхідно для того, щоб у них з'явилися обігові кошти аби вони здійснили необхідні ремонтні роботи…Тому цей тариф, в принципі має призвести до того, що з'являться гроші на відновлювання, на наймасштабнішу за часи незалежності країни ремонту кампанію, яку нещодавно розпочали всі енергетичні компанії", — підкреслив Сафаров.

Також, за його словами, інформація про те, що до кінця року ціна на світлові тарифи для населення більше не підвищуватиметься, не значить, що позначка уже досягла реалій ринку.

"Насправді, якщо дивитись на ціноутворення, скільки коштує собівартість електроенергії — це не менші ніж 4 гривні за кВт-год. Але, 2,64 грн за кіловат — це той мінімум, який необхідний для того, щоби зібрати кошти і здійснити відновлювальні роботи. Тому, можемо сказати, що це все одно нижче собівартості. Але розуміючи скрутну в цілому ситуацію, розуміючи, що є завдання... забезпечити вдале проходження наступного осінньо-зимового періоду за умови відсутності додаткових масованих обстрілів, то якраз це і є той мінімум, за який ми боролися", — резюмував Сафаров.

Разом з тим, Сафаров зауважив, що на сьогодні, наявний чималий обіговий дефіцит в галузі української електроенергії. І він сягає близько 100 мільярдів гривень.

"Дві державні компанії які від нього страждають — "Енергоатом" і "Укргідроенерго", які в принципі й компенсували різницю між собівартістю і тарифом", — зазначив заступник міністра енергетики.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — Чи буде ще одне підвищення тарифів до кінця року: у Міненергетики відповіли Герман Галущенко заспокоїв українців — тарифи на електроенергію для населення до кінця року більше не підвищуватимуться.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Сандро

4 червня 2023, 07:14

Люди повыезжали, работы в основном нет. Платили пенсионеры, теперь будут долги рости, так как субсидия с пенсией хватит чтоб счет оплатить. Повышением тарифов вы добились только того, что долги будут рости... и В.А. Зеленский - ты же обещал, но выходит позволил лобби ахметки себя слить...

SS

4 червня 2023, 06:36

А один пиздун обещал, что цены до конца войны на электроэнергию не поднимутся. Тем самым подтвердил, что он пиздуняра и словам этого выродка веры нет!


Новини