Головна Новини Суспільство події Стала відома територія, де може відбутися перше відкрите зіткнення Росії та НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Стала відома територія, де може відбутися перше відкрите зіткнення Росії та НАТО

Москва може спробувати відрізати країни Балтії

21 червня 2022, 12:05 comments2271
Поділіться публікацією:

Сувалкський коридор гіпотетично є найнебезпечнішою територією. Саме він може стати першою мішенню Москви, якщо Путін вирішить, що настав час виходить за межі боїв виключно на території України. У такому разі Росія піде на те, щоб вступити у війну проти Північноатлантичного альянсу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico".

Стала відома територія, де може відбутися перше відкрите зіткнення Росії та НАТО

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що місто Друскінінкай, що знаходиться на південно-східному кордоні Литви, виходить на вузьку смужку стратегічної території, відому як Сувалкський коридор.

Західні військові аналітики вже попереджають, що ця територія може стати першою, яку атакують російські війська. Це може статися, якщо президент РФ Путін ухвалить рішення про те, що війни проти України для нього недостатньо, і він готовий розпочати повномасштабну війну з НАТО.

Аналітики видання припускають, що останні розмови спікерів Кремля про те, що Калінінграду та Росії загрожує небезпека, можуть виникати через те, що Москва планує прокласти сухопутний коридор до Калінінграда. У результаті це може бути поштовхом для вступу НАТО і РФ у відкриту війну. А так недалеко й до застосування ядерної зброї.

Варто зауважити, що назву Сувалкскому коридору, який завдовжки займає приблизно 100 км, дав у 2015 році колишній президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес. На його думку, ця ділянка дуже небезпечна тим, що у разі захоплення Росією країни Балтії будуть відрізані.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Зеленського звернулися до мешканців тимчасово окупованого Херсона – просять якнайшвидше залишати місто, перебираючись хоча б до Криму.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини