Головна Новини Суспільство події США передадуть Україні розвіддані, з якими потенційно можна повернути Донбас та Крим
commentss НОВИНИ Всі новини

США передадуть Україні розвіддані, з якими потенційно можна повернути Донбас та Крим

У той же час американська розвідка не надаватиме даних про військові цілі на території РФ

14 квітня 2022, 07:32
Поділіться публікацією:

Білий Дім поступово розширює спектр розвідданих, з якими в України з'являється потенційна можливість повернути анексований Крим та окупований Донбас. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Wall Street Journal, з посиланням на високопосадовців адміністрації Джо Байдена.  

США передадуть Україні розвіддані, з якими потенційно можна повернути Донбас та Крим

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Видання повідомляє, що має дані про те, що розвідка США збільшуватиме передачу важливих даних ЗСУ. Ці дані допоможуть українській армії ефективно бити російських військових не лише за спроби наступати, а й у анексованому Криму, а також на Донбасі. Зазначається, що ширші розвіддані у перспективі можуть допомогти Україні повернути під свій контроль як Крим, так і непідконтрольну частину Донецької та Луганської областей.

Через недовго статтю відредагували, прибравши частину про потенційне повернення непідконтрольної частини Донбасу та Криму, але вихідна версія збереглася в кеші Google.

Повідомлення про те, що Київ може розраховувати на отримання нових розвідданих, з'явилося після того, як стало відомо, що США готові передати Україні значну частину озброєння з того списку, який виставив Київ спочатку. Йдеться насамперед про важке озброєння, яке раніше Вашингтон відмовлявся надавати. Те, що США вирішили надавати Україні розширені розвіддані та важке озброєння, свідчить про те, що Вашингтон змінює своє ставлення до військового конфлікту в Україні та все більше готовий підтримати український народ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — розвідка Британії повідомила, коли розпочнеться масований наступ Росії на Донбасі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини