Головна Новини Суспільство події США направлять союзникам у Балтії винищувачі F-35 та військових
commentss НОВИНИ Всі новини

США направлять союзникам у Балтії винищувачі F-35 та військових

Додатковий персонал тимчасово перебазується, щоб заспокоїти наших союзників НАТО

23 лютого 2022, 17:05
Поділіться публікацією:

США відправлять 800 піхотинців до країн Балтії. Також у планах розмістити до восьми винищувачів F-35 у кілька оперативних пунктів на лінії східного флангу НАТО. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на The Hill.

США направлять союзникам у Балтії винищувачі F-35 та військових

США направлять до країн Балтії винищувачі F-35 та військових. Фото: Getty Images

Видання стало відомо, що зміцнення відбудеться за рахунок льотчиків та сухопутних військ. Вони мають переміститися "на північно-східний та південно-східний фланги НАТО". Така операція має бути проведена найближчими днями. Завершиться вона має наприкінці цього тижня.

Сили включають: оперативну групу піхоти, приблизно 800 чоловік. Вони зараз розташовуються в Італії та прибудуть до Балтійського регіону. 8 винищувачів F-35 сьогодні базуються у Німеччині. Вони також будуть перекинуті до країн Балтії. Крім цього, з Німеччини прибуде 20 вертольотів AH-64 Apache. Ще таких же 12 вертольотів чекає на Польщу. Вони прибудуть із Греції.

Таке перебазування сил тимчасове. На такий крок у НАТО пішли задля того, щоб заспокоїти союзників, які стурбовані ситуацією на українському кордоні, де Росія відверто загрожує війною. Щоб ситуація в країнах Балтії залишалася стабільною, США ініціювали перекидання додаткових сил.

Читайте також на порталі "Коментарі" — секретар РНБО Олексій Данілов розповів, наскільки Україна готова дійти такого рішення, щоб запровадити військовий стан по всій країні. За словами Данілова, рішення про венне становище ухвалюватиметься після того, як у цьому буде необхідність після відкритої атаки Росії, коли країну потрібно буде переводити на військові рейки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини