Головна Новини Суспільство події США дізналися, як Китай таємно підтримує Росію у війні проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

США дізналися, як Китай таємно підтримує Росію у війні проти України

У Білому домі вважають, що збільшення Китаєм імпорту російської нафти – це мовчазна підтримка РФ

22 червня 2022, 10:20 comments1052
Поділіться публікацією:

Китай, який публічно зайняв нейтральну позицію щодо російської агресії проти України таємно все ж таки продовжує виступати чи не головним союзником Путіна. Китайська економіка робить істотний внесок у те, що російський бюджет і далі продовжує отримувати величезні суми за російську нафту. Незважаючи на часткове ембарго від Заходу, Китай навпаки наростив закупівлі російської нафти. Це ще одне підтвердження того, що Пекін продовжує мовчазно підтримувати Москву у війні проти України. Про це заявив координатор із питань стратегічних комунікацій США Джон Кірбі, повідомляє портал "Коментарі".

США дізналися, як Китай таємно підтримує Росію у війні проти України

Путін та Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

Джон Кірбі висловив думку, що збільшення обсягів закупівель російської нафти на тлі війни в Україні – це лише одна складова того, як Китай підтримує Росію.

За словами Кірбі, США вже давно звернулися до Китаю із закликом приєднатися до країн цивілізованого світу та публічно засудити вторгнення російських військ до України, запровадити жорсткі санкції проти країни-агресора.

"Я думаю, що це лише частина готовності Китаю продовжувати йти разом з Росією. Ми закликали Китай бути відповідальною державою і приєднатися до решти світу в засудженні того, що Росія творить в Україні, і запровадження санкцій проти Росії за це", — заявив Кірбі. .

У травні 2022 року Китай скупив рекордну кількість російської нафти, збільшивши закупівлі до 7,47 млрд доларів, що приблизно на 1 млрд доларів більше, ніж у квітні, і вдвічі більше ніж рік тому.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський назвав "найжорсткіший напрямок", а також позиції, де ЗСУ вдалося просунутися.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ситуація загострюється: Росія вторглася у повітряний простір країни НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини