Головна Новини Суспільство події Справа Шеремета: Антоненко на свободі
commentss НОВИНИ Всі новини

Справа Шеремета: Антоненко на свободі

Андрія Антоненка відпустили під цілодобовий домашній арешт

30 квітня 2021, 17:35
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 30 квітня, Шевченківський районний суд містав Київ відпустив Андрія Антоненка, якого підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета, під цілодобовий домашній арешт. Про це повідомляє Суспільне.

Справа Шеремета: Антоненко на свободі

Андрій Антоненко - фото: pravdainform

Цього разу прокуратура не заперечила клопотання адвокатів щодо зміни запобіжного заходу. Але правоохоронці зобов'язали Антоненка носити електронний браслет, який буде відслідковувати його місце знаходження. Такі міри, на думку прокурора, забезпечать належну поведінку підозрюваного. 

Нагадаємо, Антоненку, а також лікарці Юлії Кузьменко та військовому медику Яні Дугарь інкримінують вбивство журналіста Павла Шеремета. Останній загинув влітку 2016 року під час вибуху автомобіля в Києві.

10 лютого 2021 року Антоненку відмовили у підтримці апеляції щодо взяття його на поруки. Близько 15 осіб були готові вступитися власним іменем за Андрія Антоненка. Цікаво, що хоча суд і наказав Антоненку обрати всього двох осіб із такої кількості, врешті-решт за нього поручилися одразу четверо.

Слід зазначити, що на початку 2021 року, як повідомляли "Коментарі", суспільство сколихнула новина про можливе замовлення і скоєння вбивства Шеремета білоруською владою. Координація залишалася за главою Комітету держбезпеки Вадима Зайцева (2008-2012) і безпосередньо Олександром Лукашенком, нині самопроголошеним президентом країни. Таку інформацію оприлюднив німецький сайт EUobserver, посилаючись на отримані записи, таємно зроблені в кабінеті Зайцева. На додаток наявність подібних записів підтвердили навіть у МВС України. Однак обвинувачені Антоненко, Дугарь та Кузьменко й досі лишаються під вартою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини