Головна Новини Суспільство Кримінал Справа Шеремета: підозрюваному Антоненку не задовольнили апеляцію
commentss НОВИНИ Всі новини

Справа Шеремета: підозрюваному Антоненку не задовольнили апеляцію

Захисники просили випустити Антоненка на поруки

10 лютого 2021, 18:09
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 10 лютого, музиканту і громадському діячу Андрію Антоненку, обвинуваченому у вбивстві журналіста Павла Шеремета, відмовили у підтримці апеляції. Справу розглядав Київський апеляційний суд, повідомляють "Факти ICTV".

Справа Шеремета: підозрюваному Антоненку не задовольнили апеляцію

Андрія Антоненка знову залишили за ґратами. Фото: FREE RIFF

Варто зазначити, що Антоненка не лише залишили під вартою у СІЗО, а й продовжили йому термін перебування за ґратами — до 2 квітня 2021 року.

Адвокати просили випустити обвинуваченого на відповідальність поручителів. Близько 15 осіб були готові вступитися власним іменем за Андрія Антоненка. Цікаво, що хоча суд і наказав Антоненку обрати всього двох осіб із такої кількості, врешті-решт за нього поручилися одразу четверо — волонтерка, колишня нардеп Оксана Корчинська, військовий доброволець Андрій Тетерук, народний депутат трьох скликань Марія Іонова, а також народний депутат, IT-спеціаліст Єгор Чернєв.

Утім, попри всі старання поручителів, суд вирішив не задовольняти клопотання сторони захисту. Саме тому Андрій Антоненко продовжить перебувати за ґратами щонайменше до початку квітня.

Нагадаємо, Антоненку, а також лікарці Юлії Кузьменко та військовому медику Яні Дугарь інкримінують вбивство журналіста Павла Шеремета. Останній загинув влітку 2016 року під час вибуху автомобіля в Києві.

Слід зазначити, що на початку 2021 року, як повідомляли "Коментарі", суспільство сколихнула новина про можливе замовлення і скоєння вбивства Шеремета білоруською владою. Координація залишалася за главою Комітету держбезпеки Вадима Зайцева (2008-2012) і безпосередньо Олександром Лукашенком, нині самопроголошеним президентом країни. Таку інформацію оприлюднив німецький сайт EUobserver, посилаючись на отримані записи, таємно зроблені в кабінеті Зайцева. На додаток наявність подібних записів підтвердили навіть у МВС України. Однак обвинувачені Антоненко, Дугарь та Кузьменко й досі лишаються під вартою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини