Головна Новини Суспільство події Справа Майдану: скільки років отримали колишні працівники "Беркуту" за розгін протестувальників
commentss НОВИНИ Всі новини

Справа Майдану: скільки років отримали колишні працівники "Беркуту" за розгін протестувальників

Двох спецпризначенців, які були причетні до розгону Майдану у 2014 році, засудили до позбавлення волі

14 червня 2021, 15:12
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 14 червня, Шевченківський районний суд міста Київ оголосив вирок у справі "беркутівців" Віктора Ейсмонта та Володимира Мохоні за розгін Майдану 30 листопада 2013 року. Про це повідомляє "РБК-Україна".

Справа Майдану: скільки років отримали колишні працівники "Беркуту" за розгін протестувальників

"Беркутівці" на Майдані. Фото: РІА

Суд визнав колишніх правоохоронців винними у перевищенні службових повноважень і засудив  їх до трьох років позбавлення волі. Крім цього, їм заборонено обіймати посади у правоохоронних органах на три роки.

Журналісти повідомляють, що ця справа розглядалася за клопотання громадянина України Максима Федяя, якого злочинці затримали 30 листопада 2013 року поблизу стели на Майдані Незалежності. "Беркутівці" склали проти нього рапорт про адміністративне правопорушення, куди внесли неправдиві відомості.

Також відомо, що Ейсмонта та Мохоню звільнили від відбування покарання по статтях про перешкоджання мирним зібранням і службове підроблення через термін давності. Але суд повністю задовольнив вимоги потерпілого щодо відшкодування моральної шкоди у розмірі 400 тисяч гривень. 

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила постанову, якою визнала Революцію Гідності 2013-2014 років одним із основних моментів становлення України за роки незалежності. Також постанова засуджує незаконні дії прокурорів, посадових осіб і співробітників спецпідрозділу міліції "Беркут" як такі, що завдали країні непоправної шкоди.

Додамо, що згідно з соціологічним дослідженням, проведеним у січні 2021 року, 32,3% респондентів сказали, що Революція Гідності, яка відбулася у 2014-му, була боротьбою громадян за свої права. 20,6% назвали це стихійним протестом населення. 14,7% бачать у тих подіях боротьбу еліт за владу, 21,2% — державний переворот, 11,3% — не визначилися з відповіддю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Сергей

14 червня 2021, 17:02

Приговорили к трем годам? За что? За выполнение приказа?!!! Да этих майданутых тварей гусеницами танков нужно было по майдану размазать! Выживших добить! Семьи вырезать! Такие твари плодиться не должны! Трусость януковича пожинать еще долго будем! Хотя началось все еще с ублюдка кравчука!


Новини