Головна Новини Суспільство події Спостерігачі ОБСЄ масово йдуть у відпустку : хто відстежуватиме загострення ескалації на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Спостерігачі ОБСЄ масово йдуть у відпустку : хто відстежуватиме загострення ескалації на Донбасі

Загострення ескалації на Донбасі відстежуватимуть представники країн СНД та Росії

19 лютого 2022, 12:15
Поділіться публікацією:

Керівники, що очолюють Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в нашій країні, відправили у відпустку всіх працівників місії через військово-політичну ситуацію в нашій країні. Спеціальний лист про цю вказівку був розповсюджений ще 13 лютого. Про це інформує Радіо Свобода.

Спостерігачі ОБСЄ масово йдуть у відпустку : хто відстежуватиме загострення ескалації на Донбасі

Спостерігачі ОБСЄ масово пішли у відпустки(фото з відкритих джерел)

 

 За оприлюдненою інформацією, її представникам медіа  надали співробітники одного з вітчизняних  розвідувальних органів України, понад 60% представників  країн Заходу та  майже половина українських фахівців  використали таку можливість.

.

Разом з тим, переважна більшість іноземних міжнародних  спостерігачів, крім громадян Росії та держав СНД, мають застереження на евакуацію, які отримали від дипломатичних установ. Зараз  головними представниками СММ ОБСЄ в нашій країні є понад 90 спостерігачів з РФ та держав СНД.

В представництві Місії, куди журналісти Свободи  звернулися щодо офіційного коментаря, не спростовували й не підтвердили це повідомлення. Порекомендували ознайомитися з  повідомленням для представників ЗМІ від 13 лютого. В документі  йде мова про те, що представники  окремих  держав-учасниць ОБСЄ прийняли рішення, що їхнім громадянам, відряджені на службу в Спеціальну моніторингову місію, потрібно залишитись  на українській території ще  декілька днів.

Разом з тим,  Володимир Зеленський звертався до співробітників моніторингової місії ОБСЄ та представників дипломатичного корпусу, щоб вони залишились в нашій країні й реєстрували обстріли найманців на території Донецького регіону.

 Важливо, що віце-прем’єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук наголосила,  що нашій країні  потрібно більшу кількість незалежних спостерігачів, які б  проводили верифікацію. Тому що  Росія користується так званими  інформаційними вкидами, намагаючись  виправдати власну агресію застосуванням агресії  зі сторони України.

Вона повідомила, що Україна надіється, що в суботу, 19 лютого, пройде  зустріч представників  Тристоронньої контактної групи.

Нагадаємо, що сайт "Коментарі" інформував про те, що  Коли може закінчитися місія ОБСЄ на російсько-українському кордоні.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини