Головна Новини Суспільство події Спекотні грози: яку погоду українцям принесе середа, 16 червня
commentss НОВИНИ Всі новини

Спекотні грози: яку погоду українцям принесе середа, 16 червня

16 червня 2021 року дощі та грози очікують жителів практично всіх регіонів України

15 червня 2021, 15:42
Поділіться публікацією:

Чим "глибше" в літо просувається календар, тим швидше збільшується температура повітря в Україні, що цілком характерно для червня. Однак, за словами вітчизняного синоптика Наталки Діденко, без окремих метеорологічних сюрпризів на території країни в середу, 16 червня, не обійдеться.

Спекотні грози: яку погоду українцям принесе середа, 16 червня

16 червня 2021 року Україну знову накриє грозами і дощами. Фото з відкритих джерел

Діденко стверджує, що більшість українських регіонів завтра зможуть насолодитися майже споконвічно літніми температурами. Ртутні стовпчики помітно поповзуть вгору — прогнозується від +22 до +27 градусів.

Втім Одещина, Миколаївщина, Вінничина, а також Крим "вирізняться" менш комфортними температурами. Тут повітря прогріється в районі +20...+23 °С. Схожою ситуація буде і в західних регіонах.

Найхолодніше ж буде у Карпатах. Туристам слід одягатися тепліше, адже в горах термометри планують показувати від 8 до 14 градусів тепла.

Тим, хто планує потрапити на високогір'я, варто бути ще більш обережними, щоб не заробити переохолодження. У цих точках країни температура буде коливатися між +5 і +11 градусами.

Також Наталка Діденко зазначає, що, як і протягом більшості попередніх днів, Україною продовжать "розпоряджатися" різні опади. Від літніх дощів, за прогнозами спеціалістки, в середу, 16 червня, ймовірно, не застраховані жителі жодної з областей. Десь пройде короткочасний дощик, якісь населені пункти "накриє" справжніми бурями з грозою, сильним вітром і, можливо, градом.

У Києві середа також обіцяє бути дощовою і грозовою. Однак температура повітря прогріється до +25...+26 градусів Цельсія.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, який погодний прогноз українці отримали від метеорологів на весь червень.

Також на порталі ви можете дізнатися, яким у плані погоди буде літо-2021. Чому фахівці вже назвали його аномальним, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини