Головна Новини Суспільство події Літо на носі: якою буде погода в червні-2021
commentss НОВИНИ Всі новини

Літо на носі: якою буде погода в червні-2021

Перші десять днів літа в Україні буде прохолодно, а потім потеплішає

29 травня 2021, 10:12 comments4295
Поділіться публікацією:

Весна практично підійшла до завершення, і всі українці з нетерпінням чекають настання літа. В першу чергу тому, що в Україні знову похолодало, а тепла і сонечка все ж хочеться. Як повідомляє "Сегодня", початок літа особливим потеплінням не порадує, однак ближче до середини червня літо таки остаточно настане.

Літо на носі: якою буде погода в червні-2021

Прогноз погоди на червень 2021 року в Україні. Фото із відкритих джерел

Народний синоптик Леонід Горбань переконаний, що літо до України прийде з дощами та вельми відносним теплом. Близько десяти днів на всій території країни слід очікувати дощів — з кількаденними перервами. Не обійдеться і без гроз, а найсильніша, швидше за все, трапиться під закінчення першої третини червня — перш ніж установиться тепліша погода без опадів.

Звичні літні температури до +30 °С і вище українці зможуть відчути ближче до кінця першого літнього місяця. До цього ртутні стовпчики термометрів, за словами Горбаня, вдень підніматимуться максимум до 28 градусів. Червневі ночі особливим теплом не відзначаться — синоптик прогнозує від 16 до 18 градусів тепла.

Також Горбань вважає, що у двадцятих числах червня до України прийде черговий циклон, який принесе чергові рясні опади. Втім, навіть постійні дощі вже не зможуть особливо знизити температуру. Дія циклону має закінчитися до 27 числа, а після цього літо спробує повністю "заявити права" на Україну.

Схожий прогноз дають і представники "Укргідрометцентру". За словами представника організації Анатолія Прокопенка, середня температура в червні не перевищить 22 градусів тепла. Це означає, що минулого року червень був набагато теплішим.

Аномальної спеки вітчизняні метеорологи не передбачають, також буде достатньо вологи, що позитивно вплине на всі сільськогосподарські культури, якими славиться Україна.

Якщо повертатися до теми опадів, то найчастіше за прогнозами синоптиків, дощитиме на заході та півночі країни. У південних та східних областях очікується більше сонячних і теплих днів, ніж на решті території України.

Жителям столиці рекомендують не ховати парасольки далеко, адже на червень "планується" мінімум два затяжних дощових періодів. Зі зливами кияни можуть зіткнутися вже 9-10 червня, а після — з 18 до 21 числа.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, на яку погоду слід розраховувати українцям в останні травневі вихідні.

Також на порталі ви можете дізнатися, яке літо прогнозують вітчизняні синоптики. Чому фахівці вже назвали його аномальним, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини