Головна Новини Суспільство події Спека досягне критичних позначок: де і коли очікувати підвищення температури в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Спека досягне критичних позначок: де і коли очікувати підвищення температури в Україні

Найбільш спекотною погода буде на сході України

30 липня 2021, 09:34
Поділіться публікацією:

Найближчим часом в країні збережеться стабільно спекотна погода з температурою в межах +30 градусів. Однак, починаючи з наступного тижня, в деяких областях України позначка термометра може досягти критичних +38 градусів. Про це повідомляє УНІАН.

Спека досягне критичних позначок: де і коли очікувати підвищення температури в Україні

Спека досягне критичних позначок - фото з відкритих джерел

За даними синоптиків, вже в неділю, 1 серпня, на крайньому сході, а також у Миколаївській і Херсонській областях очікується +34...+35 градусів. 

2 серпня в деякі регіонах України, зокрема на Заході, очікується істотне зниження температурних показників. Вночі вони опустяться до +12...+16 градусів, а вдень температура повітря буде коливатися в межах +23...+26 градусів.

Але жителі східної частини країни на термометрі можуть побачити позначки в +35...+38 і практично безхмарність. В окремих центральних регіонах температура повітря також буде досягати +35 градусів.

3 серпня на сході України синоптики прогнозують дощі, які призведуть до зниження температури. Очікується до +36 градусів. У центральних і південних областях температура буде +28...+32 градуси.

Раніше портал "Коментарі" писав, що напередодні Одесу накрило потужним циклоном, через що головній "перлині біля моря" довелося прийняти ударну дозу опадів. Злива лила, як із пожежного брандспойта, а вітер гнув дерева до землі, немов сірники.

На думку одеситів, востаннє зі зливою подібної сили Одеса стикалася у 2013 році. Негода наробила чимало лиха: звалила десятки дерев, розмила клумби і ґрунтові дороги, багато районів міста були залишені без електроенергії. Вода підтоплювала навіть під'їзди житлових багатоповерхівок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини