Головна Новини Суспільство події Соціологи розповіли, яких іноземних лідерів ненавидять українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Соціологи розповіли, яких іноземних лідерів ненавидять українці

За даними соціологічного опитування Центра Разумкова майже абсолютно ненависть українці відчувають до російського диктатора Володимира Путіна. 96% респондентів заявили, що ставляться до нього негативно

28 лютого 2024, 19:43
Поділіться публікацією:

На другому місці за рівнем ненависті знаходиться так званий президент Білорусі Олександр Лукашенко. Він категорично не подобається 92% українців. Замикає трійку лідерів із ненависті – угорський прем’єр Віктор Орбан. Негативно ставляться до нього 69%. Лише ледь не дотягнув до "призового" місця очільник Китаю Сі Цзіньпін. До нього ставляться негативно 64% респондентів.

Соціологи розповіли, яких іноземних лідерів ненавидять українці

Володимир Путін

При цьому соціологи звернули увагу на те, що до лідера Туреччини Реджепа Ердогана, який останнім часом намагається виступити миротворцем і організувати переговори між Україною і Росією, негативно ставляться 42% українців, а позитивно – лише 38%. Окрім того, майже 30% респондентів заявили, що вони негативно ставляться до словацького прем’єра Роберта Фіцо, і тільки 14% сказали, що їх ставлення до нього позитивне.

А от лідером із позитивного ставлення українців є американський президент Джо Байден із результатом у 78%. Ледь від нього відстає очільник Польщі Анджей Дуда, у нього 76% підтримки. При цьому, згідно опитування, 62% позитивно ставляться до президента Франції Емманюеля Макрона.

Також українці добре ставляться до президента Європейської комісії  Урсули фон дер Ляєн та британського прем’єра Ріші Сунака. У них 60% та 56% відповідно. При цьому 55% опитаних сказали, що у них добре ставлення до канцлера Німеччини Олафа Шольца, а 50% — визнали, що мають добре ставлення до канадського прем’єра Джастіна Трюдо.

Окрім того, соціологи спитали українців про їх позитивне та негативне ставлення до держав. Абсолютними лідерами симпатій є Литва  (91%), Латвія(90,5%) та Великобританія (90%). При цьому 90% опитаних позитивно ставляться до Німеччини і 87% до США.

Очікувано, що 95% українців заявили про своє негативне ставлення до Росії. Окрім того, 87% негативно ставляться до Білорусі та 82% сказали про своє негативне ставлення до Ірану.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, як раніше ставилися українці до світових лідерів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини