Головна Новини Суспільство події Соціологи дізналися думку українці щодо справи "слуги народу" Трухіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Соціологи дізналися думку українці щодо справи "слуги народу" Трухіна

Щось чули, але не знають деталей про справу, фігурантом якої є Трухін, 47,6% респондентів

17 лютого 2022, 15:20
Поділіться публікацією:

Про справу про ДТП, у якій фігурує народний депутат від партії "Слуга народу" Олександр Трухін, знають 79% українців, із них 31,5% зазначають, що добре поінформовані про неї. Водночас серед опитаних, які знайомі зі справою, 64% вважають, що розслідування було здійснено здебільшого необ'єктивно (13,5% вважають, що розслідування велося здебільшого об'єктивно). Про це свідчить опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Соціологи дізналися думку українці щодо справи "слуги народу" Трухіна

Олександр Трухін - фото: Facebook/Александр Трухін

Щось чули, але не знають деталей про справу, фігурантом якої є Трухін, 47,6% респондентів. Вперше чують про ДТП – 19,2% українців.

Соціологи дізналися думку українці щодо справи ”слуги народу” Трухіна - фото 2

Соціологи також запитали українців, які вважають, що справу розслідували здебільшого необ'єктивно, хто, на їхню думку, більшою мірою намагався вплинути на розслідування.

Так, 33,5% респондентів вважають, що це могли бути олігархи, з якими пов'язаний Трухін, 32% називають керівництво партії "Слуга народу", 21,2% – президента Володимира Зеленського, 19,7% – керівництво МВС, 11,6 % – керівників ДБР, 9,3% – рядових правоохоронців.

За даними КМІС, серед усіх опитаних українців 52% вважають, що у зв'язку зі "справою Трухіна" керівник Державного Бюро розслідувань має піти у відставку. 21% респондентів не вважає так.

Крім того, 58% українців вважають, що державний голова Володимир Зеленський несе персональну відповідальність за такі та подібні дії "слуг народу". 37% не згодні із цим твердженням.

Соціологи дізналися думку українці щодо справи ”слуги народу” Трухіна - фото 3

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що українці змінили своє ставлення до Російської Федерації. Порівняно з груднем 2021 року воно погіршилося.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини