Головна Новини Суспільство події Словаки знову мають намір блокувати український кордон: коли стартує протест
commentss НОВИНИ Всі новини

Словаки знову мають намір блокувати український кордон: коли стартує протест

Асоціація словацьких перевізників UNAS загрожує у п'ятницю перекрити вантажний рух на пункті пропуску Вишнє Німецьке – Ужгород

28 листопада 2023, 16:07
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", Спілка перевізників Словаччини (UNAS) повідомила у Facebook, що має намір заблокувати пункт пропуску Вишнє Німецьке на кордоні з Україною з 1 грудня.

Словаки знову мають намір блокувати український кордон: коли стартує протест

Кордон України та Словаччини. Фото з відкритих джерел

Це єдиний автомобільний пункт для вантажного пропуску на цій ділянці кордону.

Керівник UNAS Станіслав Скала сказав, що словацькі перевізники мають намір дочекатися позиції словацького Мінтрансу до четверга, перш ніж ухвалювати остаточне рішення.

"Reuters" пише, що 4 грудня у Брюсселі відбудеться зустріч європейських міністрів транспорту, але Скала не збирається чекати на її результати.

"Схоже, ані українська сторона, ані Єврокомісія не хочуть відступати", — сказав він.

Зазначимо, блокувати кордон із Україною вигадали польські перевізники. Вони вимагають від своєї влади змінити ситуацію, за якої українські водії вантажних фур "відбирають робочі місця поляків". З 6 листопада було перекрито три пункти пропуску: Корчова – Краковець, Хребенне – Рава-Руська, Дорохуськ – Ягодин, 23 листопада розпочалося блокування четвертого пункту пропуску Медика – Шегіні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — уряд Польщі вперше з початку блокади українсько-польського кордону, який триває четвертий тиждень, звернувся до українських чиновників. І закликало виконати одну із вимог польських перевізників. А саме – скасувати обов'язкову реєстрацію у системі "ЄЧерга" вантажівок, які їдуть з України до ЄС. Про що говорить ситуація з цією блокадою та реакція польської влади? Як правильніше вчинити Україні? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини