Головна Новини Суспільство події Слід української корупції знайшли в 80 країнах світу, - директор НАБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Слід української корупції знайшли в 80 країнах світу, - директор НАБУ

За словами Артема Ситника, важко назвати суму незаконно виведених з нашої країни коштів

19 березня 2021, 16:24
Поділіться публікацією:

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що слід української корупції присутній в 80 країнах світу. За словами глави НАБУ, в даних країнах відмивалися незаконно виведені кошти. Про це Ситник розповів під час міжнародного кримінально-правового форуму, передає РБК-Україна.

Слід української корупції знайшли в 80 країнах світу, - директор НАБУ

Артем Ситник - фото з відкритих джерел

"За майже 6 років нашої роботи ми зафіксували слід української корупції в близько 80 країнах світу. Це країни, куди особи, підслідні НАБУ, — а це чиновники вищої ланки — вивели вкрадені в Україні гроші й надалі їх легалізували", — зазначив директор НАБУ ,

Він запевняє, що сьогодні важко назвати суму незаконно виведених з нашої країни коштів, однак підкреслює, що мова про мільярди гривень.

Артем Ситник додав, що Національне антикорупційне бюро співпрацює з компетентними органами інших країн, називаючи успішним прикладом викриття екс-голови "Укравтодору" Славомира Новака.

Нагадаємо, що у Верховній Раді з'явився оновлений законопроект, який передбачає звільнення Артема Ситника з посади директора НАБУ. Експерти вважають, що у зв'язку з уже другою законодавчою спробою звільнення керівника НАБУ Артема Ситника досить популярним підходом став пошук осіб, яким такий крок може бути вигідним. У медіа-просторі встигла з'явитися інформація про те, що мова йде про атаки НАБУ, підрив незалежності органу і співпрацю з міжнародними партнерами. На думку деяких "антикорупційних активістів", пропоновані процедури не будуть сприйняті міжнародною спільнотою. Проте доцільно брати до уваги перш за все юридичні факти, законодавчі вимоги і об'єктивні показники діяльності (або бездіяльності) НАБУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини