Головна Новини Суспільство події Скільком українцям подобається напрямок розвитку країни: результати опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільком українцям подобається напрямок розвитку країни: результати опитування

Українців, яким подобається напрям розвитку країни, менше, ніж тих, хто думає навпаки

26 червня 2024, 15:37
Поділіться публікацією:

33% серед опитаних українців вважають, що події в Україні розвиваються у правильному напрямку. При цьому 47% вважають, що вони розвиваються у неправильному напрямку. Як передає портал "Коментарі", про це свідчать результати дослідження Центру Разумкова, оприлюднені на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна"

Скільком українцям подобається напрямок розвитку країни: результати опитування

Опитування українців. Фото: з відкритих джерел

За даними опитування, проведеного з 6 по 12 червня, частка тих, хто вважає, що події в Україні розвиваються у правильному напрямку, менша, ніж частка тих, хто дотримується думки, що вони розвиваються у неправильному напрямку (відповідно, 33% та 47% ).

Однак соціологи зазначають, що співвідношення цих груп залишається кращим, ніж перед початком повномасштабної війни (у грудні 2021 року відповідно, 20% і 65,5%).

Зазначається, що після початку повномасштабної агресії Росії проти України частка громадян, які вважали, що події в Україні розвиваються у правильному напрямку, суттєво зросла (з 20% у грудні 2021 року до 51% у вересні-жовтні 2022 року), досягнувши найвищих показників. у лютому-березні 2023 року (61%).

Після цього, – зазначають соціологи, – спостерігається тенденція до зниження цього показника.

Також у цьому ж дослідженні соціологи з'ясували, що 80% українців вірять у перемогу України у війні проти Росії. Протилежної думки дотримується 12% опитаних.

Найбільший відсоток віруючих у перемогу України перебуває на заході та центрі – по 84%. На півдні вірять у перемогу 79%, а найменше на сході – 65%.

Найменший показник невіри у центральному регіоні – 9%, а найвищий – на сході – 18%.

Також Центр Разумкова запитав у українців, коли, на їхню думку, закінчиться війна перемогою України. 38% опитаних вважають, що перемога України настане за 1-2 роки, 15% обрали варіант у межах 3-5 років, а 5% – понад 5 років. Лише 1% вважає, що перемога настане "навряд чи за мого життя"




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини