Головна Новини Суспільство події Скільки жителів Криму за час окупації півострову відслужили в російській армії
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки жителів Криму за час окупації півострову відслужили в російській армії

В Україні впевнені, що інтегруючи окупований Крим у свою армійську систему Росія вчиняє військовий злочин

6 липня 2021, 12:45
Поділіться публікацією:

Від початку окупації Кримського півострова Росія призвала на військову службу близько 30 тисяч громадян України. Про це повідомила перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Міжнародна політика".

Скільки жителів Криму за час окупації півострову відслужили в російській армії

Солдати РФ - фото з відкритих джерел

За словами заступниці міністра, Кремль порушує міжнародне гуманітарне право, використовуючи населення українського півострова для поповнення своєї армії.

"Таким чином Росія проводить штучну та свідому заміну складу населення Криму, вона вичавлює нелояльних і заміщує їх сотнями тисяч громадян, чим фактично вчиняє військовий злочин", — заявила Джапарова.

Найбільш гострими проблемами, створеними окупаційною російською владою в Криму, за інформацією Еміне Джапарової, є безпрецедентна мілітаризація, масові порушення прав людини та переслідування релігійних спільнот, зокрема Православної церкви України й місцевих мусульман.

Також пані заступник підкреслила, що російські окупанти перетворюють Крим та його навколишні води у свій військовий форпост в Азово-Чорноморському регіоні.

"Росія постійно збільшує кількість військовослужбовців і техніки в окупованому Криму. Нещодавно Кремль пішов ще далі. Під виглядом військових навчань на пів року закрив частину Чорного моря, в тому числі в напрямку Керченської протоки, для іноземних військових кораблів та державних суден. Крім того, російський президент надав Росгвардії право блокувати акваторії Чорного та Азовського морів", — додала Джапарова.

Нагадаємо, що 7 червня російські окупанти на Донбасі оголосили "тиждень мобілізаційної готовності". Тоді розвідка повідомляла, що проросійські бойовики розіслали повідомлення своїм резервістам і пригрозили, що в разі неявки чи несвоєчасного прибуття особовий склад резерву притягнуть до відповідальності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини