Головна Новини Суспільство події Скільки українців вірять в перемогу України над агресором та євроінтеграцію: дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців вірять в перемогу України над агресором та євроінтеграцію: дослідження

Українці вірять в перемогу України над росією: що показує соціологічне опитування

6 квітня 2022, 08:55
Поділіться публікацією:

Протягом останніх днів березня Соціологічна група "Рейтинг" провела опитування українців щодо їх ставлення до вступу в Євросоюз, сподівань щодо закінчення війни в Україні.

Скільки українців вірять в перемогу України над агресором та євроінтеграцію: дослідження

Ілюстративне фото з відкритих джерел

За даними дослідження, 78% опитаних говорять, що українська влада чинить правильно й справи в Україні рухаються у правильному напрямку. Не розділяють такої точки зору 11%, ще 11% обрали відповідь "важко відповісти". За регіональним розподілом, 19% тих, хто обрав негативну відповідь — це громадяни зі східних регіонів, 13% з південних регіонів теж вважають, що справи в Україні рухаються у неправильному напрямку. За віковим розподілом, більш оптимістично дивляться на ситуацію громадяни віком від 36 до 50 років.

В перемогу України вірять 95% опитаних. Кількість твердо переконаних в цьому збільшилася з 22% в січні до 69% в кінці березня. Скоротилася кількість невпевнених в перемозі з 15% в січні до 1% в кінці березня.

Однак громадяни все ж думають, що на подолання ворога знадобиться більше місяця, адже переконаність в перемозі "за кілька тижнів" дещо зменшилась з 47% до 35%. Зросла кільскість опитаних, що говорять про перемогу за кілька місяців (з 18 до 31% впродовж березня) або півроку-рік ( з 6 до 16%).


Скільки українців вірять в перемогу України над агресором та євроінтеграцію: дослідження - фото 2

Скільки українців вірять в перемогу України над агресором та євроінтеграцію: дослідження - фото 3

Соціологи розповіли, що в кінці березня українці встановили рекорд за кількістю тих, хто підтримує вступ до ЄС — 91% респондентів. З початку повномасштабного вторгнення кількість прихильників євроінтеграції зросла з 68%. Крім того, все більше українців переконані, що Україну приймуть до ЄС в 2023-2024 роках (56%). Натомість 23% вважають, що доведеться чекати 5 років. Порівняно з результатами опитування в 2021 році, частка тих, хто відповідав "ніколи" скоротилася з 26% до 4%.

 Скільки українців вірять в перемогу України над агресором та євроінтеграцію: дослідження - фото 4

Скільки українців вірять в перемогу України над агресором та євроінтеграцію: дослідження - фото 5

Опитування проводилося серед повнолітніх українців в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибіркова сукупність: 1500 респондентів, помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,5%.

Як повідомляв портал, в Україні почав зменшуватись рівень підтримки курсу країни на членство у Північноатлантичному альянсі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини