Головна Новини Суспільство події Скільки українців вірять у перемогу над Росією, - опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців вірять у перемогу над Росією, - опитування

Віра у перемогу над Росією в українців зростає з кожним днем

10 березня 2022, 12:32 comments1560
Поділіться публікацією:

Попри безперервну гарячу фазу російсько-української війни, більшість наших співвітчизників упевнені в тому, що Україна зможе відбити російські атаки і вийти переможцем у цій війні. Як передає видання "Коментарі", про це свідчать дані опитування, яке провели соціологи групи "Рейтинг". Опитування проводилося 8-9 березня.

Скільки українців вірять у перемогу над Росією, - опитування

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

В результаті обробки отриманих даних 92% опитаних упевнені, що Україна зможе перемогти Росію та відбити її атаки. Також соціологи зазначають, що цей показник зростає з кожним днем. З кожним днем зростає впевненість українців, що їм вдасться відбити російські атаки. Якщо ж говорити про тих, хто не впевнений у перемозі України, то таких лише 6%.

Якщо дивитися у розрізі регіонів, то практично у всіх областях українці впевнені у перемозі. Ще привертають до себе увагу цікаві цифри. 57% упевнені, що перемога у війні буде за Україною найближчими тижнями. 18% вважають, що конфлікт вирішиться приблизно за тиждень на користь України. 39% уважають, що за кілька тижнів перемога буде за Україною. 18% також вважають, що війна триватиме кілька місяців. Ну, а в тому, що війна затягнеться на півроку, а то й рік упевнені лише 9% українців.

Соціологи зазначають, що тих, хто взагалі не вірить у перемогу України, не знайшлося і 1%. Щоправда, є 16% українців, які не змогли відповісти на запитання, чи вдасться перемогти Україні у війні з Росією. Найбільше оптимістично настроєні щодо того, що війна закінчиться швидко і лише перемогою України – жителі у західній частині країни.

Читайте також на порталі "Коментарі" – експерти розповіли, чого чекати від переговорів Зеленського та Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини