Головна Новини Суспільство події Скільки українців щоденно дихають забрудненим повітрям
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців щоденно дихають забрудненим повітрям

Тривалість життя українців у промислових регіонах, на 10 років менше, ніж у європейців

25 червня 2021, 18:18
Поділіться публікацією:

Дві третини громадян України проживають на територіях із забрудненим повітрям. Про це повідомляє пресслужба Міністерства екології.

Скільки українців щоденно дихають забрудненим повітрям

Забруднене повітря - фото з відкритих джерел

Екологи заявили, що в промислових регіонах країни загальний рівень захворюваності населення, в тому числі і серед дітей, вище на 25-40%.

"Статистика говорить про те, що в Україні: лише 1/3 промислових гігантів провели модернізацію за останні 10 років; 2/3 українців проживають на територіях із забрудненим атмосферним повітрям", — інформують у відомстві.

Відзначається, що найбільш поширеними компонентами, які забруднюють повітря, є діоксид сірки, дрібнодисперсний пил, оксиди азоту в різних з'єднаннях.

"Тривалість життя українців, особливо в промислових регіонах, на 10 років менше, ніж у європейців. Ми розуміємо, що на це впливають промислові підприємства, які потребують модернізації", — прокоментував ситуацію заступник міністра охорони навколишнього середовища і природних ресурсів Руслан Стрілець.

Нагадаємо, що в Україні зафіксована нижча середня тривалість життя, ніж у всьому світі, включно з Африкою.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що коронавірусна хвороба, попри деяке послаблення, продовжує забирати життя наших співвітчизників. Однак навіть у розпал пандемії COVID-19 не став головною причиною смертності в нашій країні.

Судячи з даних Держстату, "лідером" у цьому сумному рейтингу залишаються серцево-судинні захворювання. Понад 111 тисяч українців померли через порушення в системі кровообігу. Найчастіше в таких випадках медики ставили діагноз "Ішемічна хвороба серця".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини