Головна Новини Суспільство події Скільки українців можуть так і не повернутися з-за кордону, - дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців можуть так і не повернутися з-за кордону, - дослідження

Внаслідок неповернення українців економіка втрачатиме від 2,7 до 6,9% ВВП щорічно

5 вересня 2023, 17:08
Поділіться публікацією:

За перше півріччя 2023 року від 300 до 500 тисяч українців покинули межі України, виїхавши з країни. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у дослідженні Центру економічної стратегії з посиланням на дані двох хвиль опитування біженців, яке проводила компанія Info Sapiens.

Скільки українців можуть так і не повернутися з-за кордону, - дослідження

Українські біженці. Фото: з відкритих джерел

Експерти зазначають, що станом на кінець червня за кордоном перебували приблизно від 5,6 до 6,7 мільйонів українців. Число біженців суттєво зросло цього року через посилення атак Росії по енергетичних об'єктах України, а також через збільшення кількості ракетних атак. Також нова хвиля українських біженців постала після теракту на Каховській ГЕС. Тоді багато людей були змушені покинути свої будинки та виїхати за кордон.

Тенденція не змінилася, більшість біженців – жінки із дітьми. При цьому в Центрі економічної стратегії уточнили, що, порівняно з 2022 роком, збільшилася частка чоловіків, які виїхали з України.

Аналітики озвучили прогноз – залежно від сценарію розвитку подій можуть залишитися за кордоном від 1,3 до 3,3 мільйонів українців. Цей показник на 400-600 тисяч осіб більший, ніж у попередніх розрахунках за грудень минулого року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — через війну, розв'язану Росією в Україні, згідно з даними ООН, у світі критично зросла кількість біженців. Тільки з нашої країни за минулий рік виїхало 5,7 млн. людей. У тому числі представники бізнесу. Решта серед основних проблем називають повномасштабне вторгнення РФ, що триває, корупцію, безробіття, руйнування. Ну, а ті, хто виїхав, намагаються закріпитися в тих країнах, куди перебралися. Експерти розповіли виданню "Коментарі", що це за країни, яку роботу там знаходять українці, які бізнеси відкривають і що зробити, щоб після війни вони повернулися на Батьківщину.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини