Головна Новини Суспільство події Скільки українців готові переїхати жити в США або ЄС: які категорії населення більш схильні покинути Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців готові переїхати жити в США або ЄС: які категорії населення більш схильні покинути Україну

79% українців відмовляються від еміграції, попри пропозицію громадянства

17 вересня 2024, 12:05
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Більшість українців, навіть у випадку отримання громадянства США або ЄС, не готові залишати Україну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Скільки українців готові переїхати жити в США або ЄС: які категорії населення більш схильні покинути Україну

Більшість українців хочуть залишитись в Україні. Фото з відкритих джерел

Згідно з результатами опитування КМІС, у 2024 році 19% українців погодились переїхати в Сполучені Штати або країни Європейського Союзу, якби їм без умов надали громадянство. Натомість абсолютна більшість – 79% вказали, що не погодились на виїзд за кордон.

79% тих, хто не бажає виїжджати з України, це на 12% менше ніж в аналогічному опитувані 2022 року, коли 91% громадян України бажали залишитись жити в межах країни. Однак результат 2024 року вищий на 10% ніж дослідження 2020 року, коли 28% респондентів заявили про готовність покинути країну, а 69% українців відповіли, що планують залишитись.

Опитування КМІС свідчить, що до виїзду з країни більш властива молоді. У віковій групі 18-29 років 26% опитаних погодились залишити Україну за умови отримання громадянства США або ЄС. У віковій категорії 30-44 це показник становить 22%, а у 45-59 років знижується до 19%. Найменше бажають залишити Україну люди старші 60 років – 12%. 

Також чоловіки більш схильні залишити країну – 27%, тоді як показник серед жінок становить 18%. Однак така тенденція спостерігалась і у попередні роки. У довоєнний 2020 рік 37% українських чоловіків погодились залишити країну, а серед жінок цей показник становив 27%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про результати опитування, в якому українці назвали, що для них стане перемогою у війні.

Також "Коментарі" писали про те, скільки населення залишилось на підконтрольній Україні території.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини