Головна Новини Суспільство події Скільки українців довіряють телемарафону "Єдині новини": опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців довіряють телемарафону "Єдині новини": опитування

Частка тих, хто довіряє телемарафону "Єдині новини", знизилася з 69% до 43%

28 грудня 2023, 11:04
Поділіться публікацією:

Довіра до телемарафону "Єдині новини" продовжує знижуватись. Якщо між травнем 2022 року та жовтнем 2023 року частка довіряючих знизилася з 69% до 48%, то до грудня 2023 року показник упав до 43%. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать оновлені дані опитування КМІС.

Скільки українців довіряють телемарафону "Єдині новини": опитування

Телемарафон "Єдині новини". Фото з відкритих джерел

При цьому соціологи наголошують, що до 38% зросла частка тих, хто не довіряє телемарафону. Інші 19% не визначилися зі ставленням. Однак станом на сьогоднішній день баланс довіри-недовіри залишається позитивним (тобто більше за тих, хто йому довіряє, ніж не довіряє).

Серед довіряючих Володимиру Зеленському довіряють телемарафону 52% (не довіряють – 29%. Серед тих, хто президенту не довірять, рівень довіри значно нижчий – довірять 12%, не довіряють – 69%).

У всіх областях приблизно однакова кількість населення (42-44%) довіряють телемарафону "Єдині новини".

Як зазначив заступник директора КМІС Антон Грушецький, важливо розуміти, що після вторгнення ландшафт споживання інформації радикально змінився і телебачення тепер дивиться меншість населення (зокрема перегляд телемарафону не такий значний, як багатьом може здаватися). Окрім цього, зараз загалом значно знизилася довіра до українських ЗМІ, тобто спільна проблема з довірою ЗМІ (а не лише телемарафону).

"У будь-якому разі показники довіри до телемарафону хоч і знизилися, але ще багато хто довіряє йому. Як ми зазначали в жовтні, за нинішніх показників довіри зберігається оптимальна можливість для менш проблемної трансформації телемарафону в інший формат, який більше відповідатиме інформаційним потребам поточної ситуації", — сказав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" – рейтинг політиків, посадових осіб та громадських діячів: кому довіряють українці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

30 грудня 2023, 13:46

ЗелеМарафон изначально задумывался как рупор пропаганды. Ясен пень, что ему верить - себя не уважать.

Ігор

28 грудня 2023, 12:05

Не даремно цей брехливий марафон Божого обрізаного Геббельса коштує 100 000 дронів класу шахедів.


Новини