Головна Новини Суспільство події Скільки тисяч першачків в Україні пішли до школи 1 вересня
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки тисяч першачків в Україні пішли до школи 1 вересня

Навчальний рік Україна розпочинаєтьсяу повноцінному очному форматі

1 вересня 2021, 17:30
Поділіться публікацією:

У середу, 1 вересня, тисячі маленьких українців вперше пішли до школи. Цьогоріч до навчальних закладів вперше пішли понад 400 тисяч першокласників та 130 тисяч першокурсників. Про це сказав міністр освіти і науки Сергій Шкарлет під час свого вітання з Днем знань освітян, науковців, студентів і школярів, а також батьків учнів, оприлюдненого на офіційному сайті МОН. Він зауважив, що навчальний рік 2021-2022 в Україні розпочинається у повноцінному очному форматі.

Скільки тисяч першачків в Україні пішли до школи 1 вересня

Скільки тисяч першачків в Україні, фото з відкритих джерел

"COVID-19 випробовував нас на міцність, на стресостійкість і здатність навчати за будь-яких умов. Але українська освіта завдяки талановитим педагогам і цілеспрямованим батькам наших учнів гідно впоралася з усіма викликами дистанційного навчання", — сказав Шкарлет.

Як раніше інформував портал "Коментарі", в українських школах можуть ввести новий предмет через вплив інтернету. За словами дружини президента, дітей потрібно навчити фільтрувати інформацію, яку їм пропонують в інтернеті. Вони вбирають інформацію, як губки, тому саме дітей насамперед необхідно навчити правильно нею користуватися. Також у департаменті освіти і науки рекомендують закладам освіти в умовах карантинних обмежень використовувати для навчального процесу досвід минулого року. 

Крім того, портал "Коментарі" писав, що українським школам рекомендують застосувати методику Сухомлинського у навчанні через пандемію. Школярам рекомендують проводити уроки на свіжому повітрі за сприятливої погоди. Канікули можуть підлягати коригуванню, як і минулого року, залежно від епідситуації. Батьківські збори проводяться винятково в онлайн-форматі.

Нагадаємо, у школах Данії викладають уроки співчуття. Їх викладають з 1993 року. Такі уроки входять в основну шкільну програму. Мета занять — навчити дитину з раннього віку допомагати один одному, а боротьбу вести тільки з самим собою.

Нагадаємо, в українські школи будуть пускати за Face ID. Система запрацювала у кінці минулого місяця в тестовому режимі в одному з ліцеїв міста Київ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини