Головна Новини Суспільство події Скільки території Харківської області перебуває зараз в окупації
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки території Харківської області перебуває зараз в окупації

Російсько-окупаційні війська зайняли деяку частину території Харківської області, але це тимчасово

29 травня 2022, 18:35
Поділіться публікацією:

Харківська область опинилася під ворожими ударами від початку повномасштабної війни, яку Російська Федерація розв'язала проти України. Наразі, за словами голови Харківської ОВ Олега Синегубова, під контролем російських військових перебуває близько 31% її території. Про це повідомляє прес-служба офісу президента.

Скільки території Харківської області перебуває зараз в окупації

Окупація Харківської області / фото: ОП

Керівник ОВА на зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським обговорив ситуацію в Харківській області та зазначив, що наразі тимчасово росіяни окупували 31% області. Наші захисники змогли звільнити від загарбників поки що лише 5%.

Синегубов підкреслив, що через постійні обстріли не можна повністю обстежити звільнені населені пункти, а також провести розмінування території та почати відновлення інфраструктури.

До речі, ворожими ударами в області було пошкоджено понад 2200 багатоповерхових будинків, з яких 225 зруйновано. Найбільше у Харкові від обстрілу постраждали північні та східні мікрорайони.

Нагадаємо, що на початку травня 2022 року українські ЗСУ звільнили чергове село у Харківській області. Голова Харківської ОВ Олег Синегубов показав, як мешканці Циркунів зустрічають українських визволителів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що російські військові намагалися просунутися на південний схід від Ізюму, але завдяки ефективним діям українських захисників дії російських загарбників не мали успіху. При цьому росіяни не перестають масово наступати лінією від Попасної до Бахмута. Але й тут зіштовхують з опором ЗСУ.

Читай також у Пентагоні розповіли, які плани у Росії на Харків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини