Головна Новини Суспільство події Скільки ракет випустив ворог по території України з 24 лютого: наслідки обстрілів
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки ракет випустив ворог по території України з 24 лютого: наслідки обстрілів

Протягом останніх діб почастішали ракетні обстріли України

6 травня 2022, 08:45
Поділіться публікацією:

Станом на 5 травня, за 71 добу повномасштабної війни окупанти випустили 2014 ракет по українським населеним пунктам. Крім того, Генеральний штаб зафіксував 2682 вильоти російських винищувачів в українському небі. Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час промови.

Скільки ракет випустив ворог по території України з 24 лютого: наслідки обстрілів

Фото Генеральний штаб ЗСУ

Увечері 5 травня знову була загроза ракетного удару — повітряна тривога у всіх областях. Наразі відомо про влучання ракети в Дніпропетровській області, вдень було збито ракету над Сумською. Ворог продовжує обстрілювати Краматорськ, Миколаїв міста та села на лініях зіткнення. Зросла кількість ракетних ударів та обстрілів протягом останніх діб.

Ворог обстрілював військові об'єкти, аеродроми, потім нафтобази та переробні заводи, тепер руйнує мости, залізничну інфраструктуру. На територіях, де були бої, де тривають активні бойові дії окупанти гатили по цивільних об'єктах — школах, церквах, лікарнях, пологових будинках, амбулаторіях, пожежних станціях, житлових будинках.

В результаті ворожих обстрілів виник тимчасовий дефіцит пального на АЗС у всіх областях. Влада працює над вирішенням цього питання.

Станом на 6 травня, вони обстріляли майже 400 закладів охорони здоров'я. Ракетні удари — це не лише економічні втрати, а й людські жертви. За час з 24 лютого в Україні стало майже неможливим надання допомоги в лікуванні онкології, не вистачає інсуліну для хворих на діабет, катастрофічна нестача антибіотиків. Чимало українських дітей з онкологією прийняли на лікування європейські країни.

Під час війни скоротилося виробництво ліків та засобів реабілітації для пацієнтів. Іноземні країни надали 4,5 тисячі тонн гуманітарної допомоги на склади МОЗ. Ліки везуть на окуповані території, в областях, де ведуться бойові дії, ліки видаються медичним закладам та сімейним лікарям, які мають видавати безкоштовно їх пацієнтам. 

Як повідомляв портал "Коментарі", ми поцікавилися у Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, чи є відомості про зростання кількості заявок на оформлення інвалідності після 24 лютого та скільки осіб з обмеженими можливостями проживає у регіонах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/OP_UA
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини