Головна Новини Суспільство події Скільки потрібно часу для переходу святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня: у ПЦУ дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки потрібно часу для переходу святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня: у ПЦУ дали відповідь

Радикально підходити до перенесення дати святкування Різдва Христового з 7 січня на 25 грудня у ПЦУ не будуть

6 січня 2022, 10:10
Поділіться публікацією:

Останні кілька років, напередодні 25 грудня, знову актуалізується питання дати святкування Різдва Христового, а також питання календарної реформи. Не винятком став цей рік. Знову актуалізувалися дискусії з цього приводу. Але за статистикою, яка є сьогодні, 70% українців не готові ухвалити таку реформу, щоб усунути дату святкування Різдва Христового з 7 січня на 25 грудня. Хоча, за великим рахунком, це та сама дата. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю виданню "РБК-Україна" розповів предстоятель ПЦУ, митрополит Київський та всієї України Єпіфаній.

Скільки потрібно часу для переходу святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня: у ПЦУ дали відповідь

Митрополит Епіфаній. Фото: pomisna.info

Предстоятель ПЦУ зазначив, що святкування йде за традиційним календарем, який змістився на 7 січня. Митрополит Єпіфаній упевнений, що календарна реформа в Україні обов'язково відбудеться, і це відбудеться тоді, коли буде не 70%, а набагато менше за святкування 7 січня.

На думку Єпіфанія, зараз радикально підходити до цього питання та насильно зміщувати дату з 7 січня на 25 грудня немає сенсу. Тому що таким чином відбудеться ще більший розкол у суспільстві. Як приклад митрополит навів ситуацію в Грецькій православній церкві, де вже більше століття йде поділ і люди святкують Різдво за двома датами.

Єпіфаній пропонує через 10 років знову повернутися до цього питання, проаналізувати все, тому що зараз надто маленький відсоток тих, хто святкує Різдво за Григоріанським календарем. Їх не більше ніж 5%. Тому єдине, що в цьому питанні може допомогти, – це час. Також ще одним фактором митрополит називає те, що чимало українців досі є парафіянами Російської православної церкви, яка підтримує святкування виключно 7 січня. Поки не відбудеться об'єднання всіх під егідою Православної церкви України, складно проводитиме календарну реформу, зупиняючись на святкуванні Різдва Христового 25 грудня.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що категорично не радять робити на Різдво.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Геннадий

6 січня 2022, 10:28

Сделать референдум поиэтому вопросу и он решится положительно, огргумент : до рождесва великиq пост, а почсти вся Украина на новый год ест все мясное. Это и есть грешить. А так как во всем почти в мире пост до рождества, а потом новый год. Так где логика, если веруешь не греши и неешь мясо до рождества и наче грех . Вот и решится вопрос быстро.


Новини