Головна Новини Суспільство події Скільки податків сплатили українські підприємці в Польщі: сума вражає
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки податків сплатили українські підприємці в Польщі: сума вражає

Протягом минулого року українці сплатили до бюджету Польщі понад 5 мільярдів злотих

15 березня 2024, 17:30
Поділіться публікацією:

Голова Асоціації українського бізнесу в Польщі, Ярослав Романчук, повідомив, що за результатами аналізу за 2023 рік, українські підприємці в Польщі зробити значний вклад у польський бюджет, сплативши понад 5 мільярдів злотих податків.

Скільки податків сплатили українські підприємці в Польщі: сума вражає

Українські підприємці сплатили до бюджету Польщі понад 5 мільярдів злотих

Романчук зазначив, що остаточні підрахунки ще не завершені, але за попередніми оцінками, ця сума суттєво перевищує аналогічний показник минулого року. На відміну від попередніх років, коли сума сплачених податків становила майже 1 мільярд злотих, цей рік приніс значний зріст в цій цифрі.

Важливо відзначити, що зараз між Україною та Польщею діє угода про уникнення подвійного оподаткування. Проте існує потреба у роз'ясненні, адже з'явилися розбіжності у трактуванні документа як польською, так і українською сторонами.

“Наша організація готує спеціальний звіт про систему податків у Польщі та вплив на неї українського бізнесу. А що стосується угоди "Про уникнення подвійного оподаткування між Україною і Польщею", то на сьогодні є потреба розʼяснення та актуалізації інформації з цієї угоди. Адже маємо розбіжності у трактуванні документа польською та українською сторонами", — зазначив голова Асоціації українського бізнесу у Польщі.

Раніше “Коментарі” писали, що за даними аналітичного центру міжнародної агенції з працевлаштування Gremi Personal, майже половина українців у Польщі стоять на роздоріжжі, коливаючись щодо свого майбутнього – повертатися на батьківщину чи закласти коріння на польській землі. Наразі спостерігається падіння відсотка осіб, які бажають залишитися в Польщі, що може свідчити про зміну настроїв серед біженців. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

16 березня 2024, 18:42

Ну, пусть лучше так. Как минимум, в Польше уплаченные налоги точно пойдут на пользу обществу. У нас же их просто растащат по карманам.

Ігор

15 березня 2024, 17:57

Оцей юдейці в пОПі лікті гризуть. Але треба звикати Україна втрачає суб'єктність бо не хоче змінюватись і бути комфортною для всіх замість обраного кошерного *****.


Новини