Головна Новини Суспільство Біженці Повернення додому: скільки українців з Польщі планують повертатися додому
commentss НОВИНИ Всі новини

Повернення додому: скільки українців з Польщі планують повертатися додому

В Польщі зменшилася кількість українців, які хочуть залишатися в країні

15 березня 2024, 13:45
Поділіться публікацією:
За даними аналітичного центру міжнародної агенції з працевлаштування Gremi Personal, майже половина українців у Польщі стоять на роздоріжжі, коливаючись щодо свого майбутнього – повертатися на батьківщину чи закласти коріння на польській землі. Наразі спостерігається падіння відсотка осіб, які бажають залишитися в Польщі, що може свідчити про зміну настроїв серед біженців. 

Повернення додому: скільки українців з Польщі планують повертатися додому

Результати опитування агенції показують, що 43% респондентів зазнають труднощів із визначенням своїх планів щодо повернення в Україну. Лише 19% опитаних висловили бажання залишитися в Польщі, що є значним зниженням порівняно з минулим роком, коли таких було 36%. З іншого боку, 15% не планують повертатися найближчі 5 років, 13% мають намір повернутися вже протягом півроку, а 10% — протягом року.

Засновник Gremi Personal Євген Кіріченко зазначає, що спад інтересу до довгострокового перебування в Польщі серед українців відкриває перспективи для України з точки зору повернення громадян. Однак, для цього українська влада мусить розробити та реалізувати ефективні заходи з мотивації людей до повернення, зокрема звертаючи увагу на тих, хто ще не визначився зі своїми планами на майбутнє.

Дослідження також висвітлює динаміку перебування українців в Польщі: 36% приїхали менше року тому, 25% проживають там уже два роки, і значна частина від одного до трьох років. Цікаво, що 25% опитаних приїхали до Польщі внаслідок повномасштабного вторгнення.

Основними мотивами переїзду до Польщі стали вищі заробітні плати (30% респондентів), відчуття небезпеки в Україні (27%), тоді як інші фактори, такі як рекомендації друзів або бажання возз'єднання з сім'єю, були менш вагомими.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

fexx

15 березня 2024, 14:52

Сумасшедший се/кс несколько часов подряд, сильная эрекция, яркие оргазмы, много спермы и повышенный тестостерон и безопасно в любом возрасте! Не упустите свой шанс сделать свой се/кс незабываемым!---- https://use.my/eralis


Новини