Головна Новини Суспільство події Скільки підлітків вже отримали гроші за вакцинацію і на що витрачають
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки підлітків вже отримали гроші за вакцинацію і на що витрачають

Мільйон гривень уже витратили на шкільне приладдя

11 лютого 2022, 16:55
Поділіться публікацією:

Нині в Україні майже 40 тисяч вакцинованих проти COVID-19 підлітків скористались програмою "єПідтримка" та отримали 1000 гривень. На що найбільше витрачають гроші неповнолітні українці, проаналізували у міністерстві охорони здоров’я України, передає портал "Коментарі".

Скільки підлітків вже отримали гроші за вакцинацію і на що витрачають

Гроші за вакцинацію підлітки. Фото з відкритих джерел

Рахунки у банках для підлітків почали відкривати з 7 лютого. Нині програмою "єПідтримка" скористались 64% тих дітей, що отримали дві дози щеплення від коронавірусу. Найчастіше підлітки витрачають гроші на шкільне приладдя, канцелярію, товари спортивного призначення та освітні послуги.  

"За кілька днів дії програми відомо, що на 1,2 млн гривень було куплено шкільне приладдя та канцелярські вироби, на майже 400 тисяч гривень – товари спортивного призначення та ще 153 тисячі гривень витрачено на послуги у сфері освіти", – зазначила заступниця міністра з питань цифрового розвитку Марія Карчевич. 

Нагадаємо, нині в Україні повний курс вакцинації від коронавірусу пройшли 62 тисячі підлітків, ще 73 тисячі отримали одну дозу вакцини. 

Раніше "Коментарі" писали про те, що у США Pfizer просить дозволу почати вакцинувати дітей від 6 місяців до 4 років. Таку нагальність у компанії пояснили хвилею захворювання на штам "Омікрон", яка поширюється світом. Відомо, що FDA збирає групу експертів на 15 лютого, аби вивчити це питання. Нині ті дослідження, які оприлюднили у Pfizer, демонструють, що для найкращої ефективності дітям до 5 років потрібно вколоти два щеплення від Covid-19 з інтервалом у три тижні, а бустерну дозу слід вводити вже через два місяці. Остаточні результати у компанії обіцяють оприлюднити наприкінці березня.

Читайте також: Скільки у вас стажу та на яку пенсію претендуєте: усе можна дізнатись у додатку "Дія"




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини