Головна Новини Суспільство події У скільки новорічні ялинки обійшлися різним містам України
commentss НОВИНИ Всі новини

У скільки новорічні ялинки обійшлися різним містам України

Журналіст Євген Куксін порівняв вартість новорічних ялинок і декору у різних містах України

26 грудня 2021, 15:50
Поділіться публікацією:

На порозі Новий рік і кожне місто України підготувалося до свята, зокрема, встановило головну ялинку, ілюмінації та прикраси. Але яким місцевим бюджетам вони коштували дорожче? Це з'ясував журналіст Євген Куксін та опублікував порівняння у своєму Telegram-каналі.

У скільки новорічні ялинки обійшлися різним містам України

Новорічні ялинки в Україні / Фото: Depositphotos

Повідомляється, що найдорожчим виявилося новорічне містечко у Дніпрі, на його облаштування з бюджету витратили 50 мільйонів гривень, така вартість вийшла через велику кількість ілюмінацій та підсвічування.

Влада Черкас віддала за новорічні гірлянди та інші прикраси 3,9 мільйона гривень, а за ялинку у Маріуполі, яка впала, заплатили трохи менше — 3,6 мільйона гривень. Запоріжжя на святкові декорації витратило 3 мільйони гривень, і таку саму суму коштували новорічні прикраси місцевому бюджету Рівного. А ось за прикрасу міста та головної ялинки Вінниці заплатили 1,9 мільйона гривень.

Примітно, що у Вишгороді (Київська область) на новорічне дерево міськрада виділила 1,8 мільйона гривень, а у Бучі на ялинку та святкові прикраси витратили 937 тисяч гривень.

Таке порівняння журналіст провів після заяви столичної прокуратури про те, що вартість новорічної ялинки на Центральному вокзалі не схожа на ту, що заявлена у тендерній документації. Йдеться про 5 мільйонів гривень. З'ясувалося, що зазначена у тендері сума у 5 мільйонів гривень – це вартість не лише двох новорічних ялин на Центральному і Південному вокзалах, а і їх прикраси, святкової ілюмінації та декору фасадів, а саме дерево, за заявою "Укрзалізниці", коштувало підприємству 600 тисяч гривень.

Нагадаємо, що Солом'янська окружна прокуратура підозрює розкрадання 5 мільйонів гривень під час встановлення новорічної ялинки на Центральному залізничному вокзалі Києва.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що на Одещині створили незвичайну ялинку, яка встановила рекорд України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини