Головна Новини Суспільство події Скільки коштує зібрати дитину до школи в Україні: що відомопро ціни на одяг та шкільне приладдя
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки коштує зібрати дитину до школи в Україні: що відомопро ціни на одяг та шкільне приладдя

Закуповувати шкільне приладдя варто вже зараз

30 серпня 2021, 20:18
Поділіться публікацією:

До свята Знань – 1 вересня залишилися лічені дні. В батьків  від клопотів голова сохне.   Витрати на навчання, одяг, взуття,  на  гарну шкільну сумку, в яку потрібно покласти скільки різного учнівського приладдя – все це тепер коштує багато. УНІАН інформує  як економно і  бюджетно зібрати  малого школярика в школу.

 Скільки коштує зібрати дитину до школи в Україні: що відомопро ціни на одяг та шкільне приладдя

Ціни шокують батьків (фото з відкритих джерел)

Учнівський костюм і сучасний рюкзак – найголовніші покупки до шкільного свята.

Батьки хочуть, аби шкільний одяг був пошитий  з якісної тканини, виглядав на хлопчику чи дівчинці стильно. Придбати його можна дешевше, як кажуть люди бувалі, можна, коли зробити оптове замовлення для всього класу. Більше комплектів – дешевше. Якщо надивитись в магазині, то для учня потрібно 1300-1600 гривень. За ці гроші  можна одягнути  дитину повністю — учнівська форма, спортивний костюм , щоденне та  спортивне взуття. Речі авторські коштують більше.

Для маленької учениці ця сума витратніша – майже 2000 гривень на учнівську та спортивну форму,  взуття та різні дівчачі асексуари: блузочку, додатковий сарафанчик.

Батьки з досвідом радять співвітчизникам  як тут бюджетно  вбрати своїх дітей. Зрозуміло, що вони скоро виростають. То ж чудовий варіант – викупити дешевше одяг, з якого вже виросли діти ваших друзів чи знайомих. Трохи маминих старань і якісний шкільний комплект готовий. Або йти за учнівським одягом в останні дні, якраз напередодні 1 вересня, коли виробники, аби все розпродати, знижують ціни.

Ще перед навчанням потрібно  знайти гарний рюкзак. Коштує такий 400-600 гривень.

А от на різноманітних канцтоварах можна зекономити, коли купувати все канцелярське начиння на ринку. Бо в магазинах ціни вищі. Один лише зошит у твердій палітурці коштує 35 гривень. А старшокласнику їх потрібно декілька. Так само гордість кожного школярика — пенал. Його начиння – ручки, олівці, резинка і все інше може потягнути в 300 гривень. А  ще ж в учня мають  бути обов’язкові атрибути для уроків малювання і праці – це теж вартує грошей. 

Звичайно, деякий шкільний крам можна придбати й пізніше. Але після свята Знань, всі ці товари трохи піднімуться  в ціні.  Вибір – за батьками, тобто вони самі оцінюють  рівень своїх  матеріальних можливостей.

 Нагадаємо, що видання "Коментарі" повідомляло про те, коли школярам чекати канікул.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Р

30 серпня 2021, 21:49

Я дам 1300 грн, а вы купите все для мальчика.


Новини